Haber
2021-06-13 09:29:15
Mehmet Akif İnan Vakfı Eğitim Akademisi İki Günlük Eğitimini Tamamladı

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube olarak gerçekleştirilen, sendikacılığın akademik ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde, Mehmet Akif İnan Vakfı Eğitim Akademisi iki günlük eğitimini tamamladı. Çevrimiçi olarak yapılan eğitim; Cumartesi dört oturum, Pazar dört oturum olmak üzere hafta sonu toplamda sekiz oturum olarak yoğun bir tempo içerisinde gerçekleştirildi.

Daha önce yapılan duyuruya göre kayıt yapılan üyelerimiz ile gerçekleştirilen eğitim oldukça verimli geçti. Eğitim programına katılan üyelerimize katılım sertifikası da verilecektir. Mehmet Akif İnan Vakfı Eğitim Akademisi’nin öğretmenlerimize yönelik yaptığı bu eğitim eşzamanlı olarak Samsun şubesinde de verildi.

Açılış konuşmasını Şube Başkanımız Ramazan Acar yaptı. EBS Bursa Akademinin faaliyetlerini izah eden kısa konuşmasında Acar, emeği geçen hocalarımıza, yönetimine ve üyelere teşekkür etti.

Kapanış konuşmasını ise Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın yaptı. Eğitim veren hocalarımıza ve katılım gösteren üyelerimize teşekkür ederek önümüzdeki süreçte yönetici akademisinin de eğitim faaliyetlerine başlayacağı müjdesini verdi.

Eğitim Veren Hocalarımız ve eğitim konuları özetle şu şekildedir.

Cemal YILMAZ – İyi ki Öğretmen Olmuşum

Cemal Yılmaz hocamız öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu kendi öğretmen oluş hikayesi üzerinden çarpıcı örneklerle açıkladı. Tecrübelerden damıtılmış, nitelikli ve doyurucu bir şekilde katılımcı hocalarımıza "iyi ki öğretmen omuşum" dedirten, bunu hissetiren bir sunum oldu. Bu kutsal mesleğin güzellikleri, özellikleri, duygusallıkları üzerine hazırlanmış, özel olarak güzel söz ve hatıralarla hazırlanmış güzel bir seminer dinledik

Emin Erzurumluoğlu – Zeka Oyunları Atölyesi

Eğitimde yeni nesil uygulamalarda alternatif düşünmenin öneminin gittikçe arttığını ifade etti.

Yeni dönemde öğrenciden sorunun doğru cevabının bilgi düzeyinde alınmasından ziyade neden ve niçin sorularına verdiği cevaplar önemsenmekte olduğunu açıkladı.

Günümüzde öğrencilerin, aynı cevaba götüren başka alternatif yolların neler olduğunu bilmesi ise bir başka önemli konu olduğunun altını çizdi.

Tam da bu noktada akıl ve zeka oyunlarında öğrencinin bu davranışları kazanması, çok yönlü düşünmesi, iki üç hamle sonrasını hesap etmesi, bu hamlelerin sonuçlarını planlaması ve en önemlisi de bu kazanımlarını derslerindeki konularla ilişkilendirip uygulaması çok kıymetli olduğunu örneklerle gösterdi.

Bu özelliği kazanmış bireyin sadece öğrenim hayatında değil bütün hayatı boyunca problemlerle karşılaştığı anda hızlı ve pratik çözümler üreteceğini vurguladı.

Verilen eğitimde öğretmenlerimize; öğrencilerinin severek oynayacağı, onlara pratik düşünme becerileri kazandıracağı ve keyifli bir öğrenim sürecinin nasıl olacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Ahmet Çiftçi - Eğitimde Oyunun Gücü

Öğrenmenin, sadece bilişsel bir süreç değil, aynı zamanda duygusal, sosyal ve psikolojik bir süreç olduğunu..

Duygusal, sosyal ve psikolojik yönden desteklenmeyen öğrencide kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesinin zor olduğunu..

Beynin öğrenme sürecinde bilgi ile duygu arasında sıkı bir ilişki olduğunu. Bu ilişkiyi aktif kılmak için oyundan faydalanmanın, öğrenme sürecini daha etkili hale getirmek olduğunu..

Bu yüzden eğitimde oyunun gücü ile öğrenciyle duygusal bağ kurup oyunu güçlü bir öğrenme aracı olarak kullanmayı öğrendiğimiz güzel bir eğitim oldu.

Abdullah Altunkes - Enneagram Eğitimine Giriş

Enneagram; 3000 yıllık ezoterik bilgilerden damıtılarak bugüne kadar ulaşmış başta insanın kendini tanıması, güçlü ve zayıf yönlerini fark etmesi, doğuştan gelen mizaç özelliklerini hissetmesi ve duygu kontrolü sağlayabilmesi hususunda destek sağladığı.

Diğer yandan çevresindeki insanları yakından tanıyıp onlarla doğru ilişkiler kurması konusunda yardım ettiği.

Bu yönüyle hem biyolojiden hem de psikolojiden faydalanan karma bir sistem olduğu.

Bu sistemden faydalanarak öğrencilerimizin mizaçlarını tanımak için kullanacağımız güzel sistem olduğu.

Bu eğitim; öncelikle eğitime katılanların mizaçlarını ölçebileceği, enneagram’a giriş seviyesinde bilgilerin verildiği keyifli bir yolculuk oldu.

Mehmet Baki Öztürk - Kurumsal Aidiyet ve Motivasyon

Kurumsal aidiyet ile motivasyon ilişkisi üzerine yapılan bu eğitim de,

Bireysel kurumsal ve ulusal aidiyet ilişkisi,

Aidiyet motivasyon ilişkisi,

İçsel dönüşüm/değişim-motivasyon ilişkisi,

Motivasyonun unsurları,

Motivasyonun 5-H si nedir?

Motivasyonun sürekliliği nasıl sağlanır?

Konularında önemli paylaşımların yapıldığı, güzel bir eğitim oldu..

Mustafa Canıtez - Kısa Filmlerle Lider Öğretmen

Öğretmenin liderliği, son dönemde çok konuşulan önemli konulardan birisidir. Önemi ise öğrencilerine liderlik yapmasından ve onlara farklı özellikleri ile örneklik teşkil etmesi ve yetiştirmesi olduğu.

Bu eğitimde öğretmende bulunması gereken farklı özelliklerin neler olduğunu kısa videolardan görsel olarak aktarıp farkındalık kazandırılan güzel bir sunum oldu.

Serkan Ekmen - Zaman Yönetimi Ve Planlı Çalışma

Özdemir Asaf’ın “Hayatta en değerli olan şey zamandır. Onu kime hediye ettiğine dikkat et.” Sözü ile zamanın önemini vurgulayan Serkan Ekmen hocamız bir çok örnekle zaman yönetimini ve planlı çalışmayı anlattı.

Önemliniz/önemlilerinize yeterince ve kaliteli zaman ayırabiliyor musunuz? Yoksa siz de erteleme hastalığına mı tutuldunuz?

Acil ve Önemli işlerimizi ertelemeden hemen nasıl yapacağımızı da görsel destekli örneklerle açıklayan hocamız zamanın değerini katılımcılara hissettirdi

Tüm hocalarımıza ve bütün katılımcılara emekleri için teşekkür ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen