Haber
2016-03-04 08:18:26
HÜSEYİN KARABACAK İLK-ORTAOKULU

HÜSEYİN KARABACAK İLK-ORTAOKULU’NDA KİTAPLAR UÇUŞUYOR

HÜSEYİN KARABACAK İLK-ORTAOKULU’NDA EDEBİYAT SOKAĞI AÇILDI

                BURSA- Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde Hüseyin Karabacak İlk-Ortaokulu çocukların ve dikkatini kitap okumaya çekebilmek için koridorlarından birini ‘Edebiyat Sokağı'na dönüştürdü.

    Çocukları ve velileri kitap okumayı sevdirmek amacıyla Hüseyin Karabacak İlk-Ortaokulu’nun koridorunda oluşturulan edebiyat sokağının açılışı; Bursa Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Sayın, Kadir Yıkılmaz, Okul Müdürü Fatih Mehmet Erol’un öğrencilerle kestikleri kurdele ile gerçekleştirildi.

 

“ÇOCUKLARIN OKUMA BİLİNCİNİ ARTIRMAK”

              Edebiyat sokağında öncelikli amaçlarının çocuklarda okuma bilincini artırmak ve kitap okumaya özendirmek olduğunun altını çizen Hüseyin Karabacak İlk-Ortaokulu Müdürü Fatih Mehmet Erol, “Bu doğrultuda okul girişinde ‘Okuyan Okul’ tabelası ile başlattığımız kitap okuma sevgisini, edebiyat sokağı ile koridorlara taşıdık. Öğrencilerin gelişiminde ve birey olmalarında en etkili yolun kişisel aydınlanma olduğu gerçeğinden yola çıkarak; Edebiyat Sokağı’ndaki koridor boyunca bu gelişim süreci arasında kurduğumuz ilişkiyi çeşitli görsel ve çalışmalarla süsledik” dedi. 

“UÇUŞAN KİTAPLARLA KÜTÜPHANEYE YOLCULUK”

               Sokak lambaları, taş duvarlar, banklar, sokak tabelaları, maket kitapları, posterler, afişleri ve uçuşan kitapları ile sokağın yeni edebiyat tutkunlarını ve kitap dostları çıkaracağına inandıklarını belirten Fatih Mehmet Erol, “Elli metre uzunluğunda üç sıra halinde döşenmiş raylara asılan 350 adet kitapla dev bir enstalâsyona ev sahipliği yapıyor edebiyat sokağında uçuşan kitaplar, uçarak kütüphaneyle birleşiyor. Kitaplar adeta havada bağırarak çocuklara gökyüzünden, uçmaya davet ediyor.  Çocukları ve kendisini takip edenleri yeni maceralara götürmek ve bu maceralarda okuyucusuna eşlik etmek için uçuşan kitaplar,  onları kütüphanede kitaplarla buluşturuyor” diye konuştu.

              Edebiyat sokağı projesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Bursa Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen