Haber
2019-03-17 09:22:53
GENEL SEKRETER LATİF SELVİNİN KATILIMIYLA BURSA 1 NOLU ŞUBE İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şube Genel Sekreterimiz Latif Selvinin Katılımıyla İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şube İl ve ilçe yöneticileri, 2 Nolu Şube başkan Erkan Süveydaş ve kadın komisyonunun katıldığı il divan toplantısı 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Bursa'daki sendikal çalışmalar hakkında bilgi vererek gündemi değerlendiren Acar sözü Genel Sekreter Latif Selviye verdi.

Genelde ve yerelde gündemi değerlendiren ve Genel Merkezin sendikal çalışmaları hakkında bilgi veren Latif Selvi katılımcıların sorularıı alarak şu şekilde değerlendirmelerde bulundu.

"Örgütlülük ve kurumsallaşma çok önemlidir. Bütün iş kollarında da yetkili olan dünyanın hiç bir yerinde başka bir sendika yok. Ülkemizde 80 Milyon nüfus ve 3 milyon 2 yüz bin çalışan mevcuttur. Bu sayının çok önemli bir kısmı Memur Sen üyesidir. Konjonktür tek başına etkili bir faktör değildir. Biz teşkilatlarının özverili çalışmaları neticesinde bu sonuçları aldık. Kamu sendikacılığı kapasitesi gereği işçi sendikacılığını geçmiştir.

Biz Meslek kanununu şunun için istiyoruz. Öğretmen mesleği kariyer mesleğidir. Kariyer göstergesi de 3600 dur. Hiyerarşi bozulmadan herkese 600 ilave ek gösterge istiyoruz. Dünyada eğitimi şekillendiren ana faktör neo liberal politikalarıdır. Eğitimde en önemli şey öğretmen öğrenci eğitim ilişkisidir. Öğretmenliğe yetiştiren fakülteden, öğretmenliğe girişe, stajerlik döneminden öğretmenlik dönemlerine ve özel okulları da kapsayan bir kanun olmasını talep ediyoruz.

Yöneticiler eğitim çalışanlarının içinden seçilmeli ve profesyonel olmalıdır. Eğitimde tedrici yöntem esastır. Yazılı ve mülakat olmalı ve yönetici eğitimi kursu olmalıdır. Mevcut yöneticilerin müktesipleri korunmalıdır. Bu anlamda nasıl bir yönetici olmalı raporu hazırladık.

Kariyer basamakları oluşturulmalıdır. Öğretmene şiddet uygulayanlar tutuklu yargılanmalıdır. Ek dersler sabit kalarak maaşa eklenirse maaş karşılığı ders saatinin 25 olması sorun değildir.

Sözleşmeli öğretmenlik kalıcı değil geçici bir çözümdür. Teşvik yöntemiyle bu bölgelerin öğretmen sorunu çözülebilir. Vergi dilimi matrah yükseltilmesi suretiyle rahatlıkla çözülebilir."

Şube Başkanı Ramazan acar günün anısına latif Selvi'ye bir tablo takdim etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen