Haber
2021-02-28 09:28:14
Genel Başkanımız Ali Yalçının Katılımıyla Bursa 1 İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube 2021 Şubat ayı il Divan Toplantısını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın katılımıyla yaptık. Kovid 19 süreci devam ederken ülke ve sendikal gündeme dair verimli bir toplantı oldu.

Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Şube Yönetimi, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu, İlçe Yönetimleri, Genç Memur-Sen, Kadın Komisyonu, Engelli Komisyonu başkan ve üyeleri katıldı.

Bursa yerelinde eğitim gündemiyle ilgili bilgilendirme yapan şube başkanımız Ramazan Acar; “Bursa 1 Nolu Şube olarak üye sayısı 12 bin beş yüzleri bulmasıyla şube bazında Türkiye'nin en büyük ikinci şubesi konumunda, yerelde yetkili ve etkili olduklarını, 2021 yılı mutabakat üye hedeflerini de salgın sürecine rağmen inşallah tutturacaklarını ifade etti. Acar, Bursa teşkilatımıza geniş bir zaman ayırıp başkanlarımızı tek tek dinleyerek değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Ali Yalçın'a teşkilâtımız ve üyelerimiz adına teşekkür etti.

Genel Başkan Ali Yalçın günün anlam ve önemine binaen 28 Şubat darbesi yıldönümü münasebetiyle darbe süreci ve yapılanlar hakkında geniş bilgilendirme yaptı.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat da emperyalist güdümlü bir darbedir, unutturmayacağız.

Bütün darbeler gibi 28 Şubat da bir mühendislik projesidir ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi, kısacası hayatın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçladığını ifade eden Genel Başkan Ali Yalçın; "Emperyalist güdümlü darbenin buruk, kahredici hatıralarını unutmadık, unutturmayacağız." dedi.

28 Şubat'ın sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır.

Brifinglere göre karar veren yargı, talimata göre manşet atan medya, içinde kimi sendikaların da güya sivil toplum kuruluşlarının, millî iradeye kurulan komplonun destekçisi ve suç ortağı olduğunu ifade eden Yalçın; "28 Şubat zihniyetinin ebediyen tasfiye edilmesi için, mağdurların yaşadığı tüm hak kayıpları somut adımlarla telafi edilmeli ve darbenin sivil ayağıyla da hesaplaşılmalıdır." dedi.

Darbe sürecinde rol oynayan birçok zevatın nedamet gösterdiğinden örnekler de veren Yalçın; darbenin sivil ayağı ile hesaplaşılmadığını ifade etti.

Bizim derdimiz üzüm yemek, bu ülke vesayetten çok çektii

Milyonlarca insanımız inanç ve düşüncelerinden dolayı fişlendi, hakarete uğradı, işine son verildi, her bakımdan mağdur edildiğini ifade eden Ali Yalçın; “Direnerek darbeleri tarihin karanlığına gömen iradenin ürettiği değerler kalıcı hâle getirilmeli; darbeleri püskürten, istiklali tesis eden irade, istikbali tesis edecek idareye dönüştürülmelidir. dedi.

Adaletin tam olarak tesisi, bütün mağduriyetlerin giderilmesi, zararların tazmin edilmesiyle mümkündür

Binyıl süreceği iddia edilen darbe düzeninin izleri, zaman içerisinde milletin iradesi ve kararlılığıyla bir çok açıdan silindiğini ifade eden Ali Yalçın, "Adaletin tam olarak tesisi, bu mağduriyetlerin giderilmesi, zararların tazmin edilmesiyle mümkündür. Aksi hâlde, 28 Şubat'ın izleri, toplumun bir kesimi için bütün yıkıcılığıyla devam ediyor olacaktır." dedi.

Bu yılın şubat ayı inşallah tüm mağdur edilenlerin haklarını aldığı şubat olur

Bu yılın şubat ayı mağduriyetlerin çözümü yolunda son olur inşallah diyen Yalçın; “Sıkıntıların giderilmesi, devam eden sorunların çözülmesi bağlamında mağduriyetlerin tespiti ve kaldırılması için bir çalışma yapılmalı ve sivil toplum kuruluşları dernek kuruluşları da bu dahil yer almalıdır. Biz bunun takipçisi olacağız. " dedi

Eğitim Bir Sen olarak her zaman eğitim çalışanlarının yanındayız

Sendikal kazanımlara değinen Yalçın, pandemi sürecinde egitimin ve egitimcinin her türlü sorunuyla ilgilendiklerini, eğitim çalışanlarına mağduriyet yaşatmadıklarını, İstanbul sözleşmesi gibi genel konulardan, öğretmenlik meslek kanunu, ek gösterge, EBA uzaktan eğitim canlı dersler, hibrit eğitim, yüz yüze eğitim gibi eğitimin ve genelinin sorunuyla ilgili fikirlerini divan üyeleriyle payaştı. İl, ilçe yönetimleri, kurul ve komisyon başkanlarını da tek tek dinleyen ve her zaman eğitim çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden Yalçın, Ramazan Acar'ın şahsında Bursa yönetimini ve teşkilatını tebrik ederek başarılı çalışmaların devamını diledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen