Haber
2020-05-02 09:26:18
Genel Başkanımız Ali Yalçının Katılımıyla Bursa 1 İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Nisan 2020 il Divan Toplantısını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın'ın katılımıyla telekonferans üzerinden yaptık. Kovid 19 sürecinde ülke ve sendikal gündeme dair oldukça verimli bir toplantı oldu. Şube başkanı Ramazan Acar, "Bursa teşkilatımıza geniş bir zaman ayırıp başkanlarımızın tamamını dikkatle dinleyerek değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımıza teşkilâtımız ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kovid 19 süreci, İstanbul sözleşmesi gibi genel konulardan, öğretmenlik meslek kanunu, EBA uzaktan eğitim canlı dersler, zorunlu eğitim, vefa grupları, aylıksız izinler, proje okullar, ek dersler, iptal edilen 2016 yönetici atamaları, şube müdürleri rotasyonu gibi eğitimin sorunlarına dair birçok şeyin konuşulduğu il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın’ın; “Kovid-19; yaşadığımız sıkıntıları, Dünya düzenine dair itiraz ve isyanlarımızı, neo-liberal politikalara karşı duruşumuzu, anti-emperyal ve anti-kapitalist bakışımızı yok etmemeli, ertelememeli, sona erdirmemeli. Pandemi insanlara yaşatılan zulümleri, insanlığa yönelik terör, zorbalık, zulüm gibi tehditleri örtmemeli, perdelememeli, unutturmamalı.” dedi.

Dünya’nın huzura ve barışa, insanlığın adalete ve refaha dair hakkı ve haykırışı, bilinmeli, duyulmalı ve daha adil Dünya daha müreffeh insanlık için birlikte yol alınmalı diyen Yalçın şu açıklamalarda bulundu:

“Filistin üzerindeki İsrail işgali, Kudüs’e yönelik Siyonist vahşeti bitirmek siyonist katillere insanlık önünde hesap verdirmek bütün insanlığın ortak iradesi ve gayesi olmalıdır. Bizler korku yerine tedbirin, kaygı yerine umudun, dilenmek yerine direnmenin, vazgeçmek yerine sabretmenin, kamplaşmak yerine paylaşmanın, çatışmak yerine dayanışmanın, restleşmek yerine selamlaşmanın salık verildiği ve önerildiği bir medeniyetin ve inanç ikliminin mensupları olarak; işimize sahip çıkacağız, haklarımıza sahip çıkacağız, hukukumuzu koruyacağız, diğerlerinin hukukunu da korumayı ve dokunulmaz görmeyi esas alacağız. Bu çerçevede, korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında hiç kimsenin iş, maaş, hak ve hukuk kaybı yaşamaksızın bu süreci atlatmasına zemin oluşturan herkese teşekkür ediyoruz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen