Haber
2015-11-15 08:17:38
GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ RAMAZAN ÇAKIRCI BEYİN KATILIMI İLE İL DİVAN TOPLANTIMIZI YAPTIK.

       Numan Şeker: “Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı kardeşimin katılımı ile gerçekleştireceğimiz genişletilmiş il divan toplantısının ülkemize, ilimize, camiamıza ve hasetsen eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını Cenabı Allahtan dilerim.

               Bildiğiniz gibi Bursada Milli Eğitim çalışanları temsilen nolu şubeyiz. İnşaAllah bugün kongremizi yapıp EĞİTİM-BİR-SEN 2 nolu şubesi de Üniversite çalışanlarını temsilen faaliyete geçecektir. Dava arkadaşlarıma buradan şimdiden kolaylıklar diliyorum, tebrik ediyorum. İnşaAllah Uludağ Üniversitesinde, Teknik Üniversitesinde ve KYK’da güzel hizmetler ve başarılı çalışmalar sergileyecek arzu ettiğimiz seviyelere geleceklerdir."

     

      ŞEKER: "daha önce İl Divan toplantılarında çalışmalarımızı yaparak hedeflerimizi belirlemiştik. Genel başkan yardımcımızın katılımı ve 2 şubenin genel kurul kongresi dolayısı ile bizler için olağan bir il divan toplantısı olacaktır. Diyerek hedeflerimize ulaşmak için de çalışmaların aksatılmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca üyelik bağlamında hedef kitlenin sendikasızlar olduğunu, yedibin civarında sendikasız eğitim çalışanın olduğuna dikkat çekerek hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü Bursa teşkilatı pek çok ilden daha dinamik ve daha çalışkan arkadaşlarından oluştuğuna inanmaktayım. Bundan dolayı da İlçe başkanlarıma İş yeri temsilcilerimize Genel başkan yardımız Ramazan Beyin huzurunda  teşekkür ve tebrik ediyorum.

     

            Sözlerime son verirkende Ramazan bey olmak üzere, şube Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma, denetleme, Disiplin Kurulu başkanlarıma, kadın komisyonları Başkanıma, ilçe temsilcisi arkadaşlarıma ve yönetimlerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 ÇAKIRCI: “Değerli arkadaşlar öncelikle sizlere hayırlı sabahlar diliyorum. Sabahın bu saatinde İlçelerden gelerek teşrifte bulunduğunuzdan dolayı da teşekkür ediyorum.

            Genel Merkezdeki arkadaşlarımızın ve Genel Başkanımız Ali Yalçın beyin selamlarını iletiyorum. Sizlerle bu günlere dek çok işler yaptık, sizinle şah eser inşa ettik, bunu ilmik ilmik dokuyarak inşa ettik. Bunun için mücadele ve destek veren, bütün bedenini bu yükün altına koyan sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Ülkemizde yıllardır çözülemeyen sıkıntıların çözümünde birlikte çalışarak bu günlere birlikte geldik.

 

                " BİRLİKTELİĞİMİZDEN DOĞAN GÜÇ İLE ŞAHESER İNŞA ETTİK"

            Bunların başında gelen baş örtüsü sorunu, kat sayı adaletsizliği ve ülkemizin pek çok temel sorunlarını birlikte savmaya çalıştık hamdolsun. Bu vesile ile de önemli mesafe kat etmiş olduk. Yine sizinle birlikte geçmişte verdiğimiz mücadeleler ile eğitimde  4+4 sistemine geçildi. Okullarda Seçmeli Kur’anı Kerim dersi, temel dini bilgiler dersi, Siyeri Nebi ve seçmeli Arapça derslerinin konulması sizlerin alanda verdiği mücadelelerin sayesinde oldu. Her ne kadar Ankara da şuralara biz katıldıysak ta sizlerin buradan verdiğiniz gücün bir sonucuydu. Yoksa orada yedi kişinin bunu yapması başarması mümkün değildi. Bu hepimizin bir mücadelesi ve başarısı idi. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun.

"ÜLKEMİZ BÜYÜK OLUNCA SORUNLARIMIZDA BÜYÜK OLACAKTIR."

            Tabi yeni dönemde bizleri bekleyen ciddi sorunlar ve sıkıntılar var, büyük bir ülkede olunca bu ülkenin sıkıntı ve sorunları bitmez. Bir taraftan terör sorunu, diğer taraftan eğitim sorunu, eğitim çalışanların sorunu, bizi bekliyor. Burada sendika olarak biz bugüne  kadar ciddi inisiyatifler aldık almaya da devam edeceğiz. Bize düşen görev bu. Malumunuz ülkemize dönük büyük operasyonlar var, bunları sıradan basit eylemler olarak görmemek lazım. Bu olaylar aslında son üç beş yıllık olaylar değil ikiyüz yıllık bir geçmişi var.

    " EKONOMİSİ İLE GÜÇLENEN, AYAĞA KALKAN VE İTİRAZ EDEN ÜLKE OLUNCA OPERASYONLAR BÜYÜK "

       Gerekçe de açık, ayağa kalkan, ekonomisi ile güçlenen ve itiraz eden bir ülkeye yapılan bir operasyondur. Bunu öyle değerlendirmek gerekiyor. Dolayısı ile bilerin nerede ve hangi tarafta durduğumuz çok önemlidir. Bize düşen görev, şah eser diye ifade ettiğimiz taçlandırmamız gerekiyor. Bunu da sendikamızın üye sayısını 700-800 binlere değil de 1 milyon 1 milyon 200 binlere taşımakla olacak. Bu bizler ve bireysel olarak hem ülkemiz hem de geleceğimiz için son derece önemlidir. 28 Şubat sürecini de arzu ettiğimiz güçte olmadığımızdan dolayı yapıldığı unutulmamalıdır. Ve o süreçte yapılan operasyonlar sadece inançlı kesimlere yapılmamış tüm Türkiyeye yapılmış operasyonlardır. Düşünün 1996 yılında Rahmetli Erbakan hoca çalışanlara

 % 50 üzerinde bir zam vermişlerdi. Akabinde ülkeye yapılan bu post modern darbe sonucu 2001 yılında büyük bir ekonomik kriz yaşandı. Ve bu ekonomik kriz tüm kamu çalışanlarına yapıldığı ortaya çıkmış bir gecede % 60 oranında kayıp olarak geri döndü. Dolayısı ile bu ve buna benzer anti demokratik darbelere karşı diri ve iri olmamız gerekiyor. Buda teşkilatımızı daha da büyütmekten geçiyor. Yalnız bu büyüme sadece nicelik anlamından çok nitelik olarak önemsememiz kazanacağımız üyelerin aynı yöne bakmalarını sağlamamız gerekiyor. Bununla birlikte gençlerimize eğilmemiz gerekiyor. Aksi halde gençliğimiz başka aklın emrinde olacaktır.

 

ÇAKIRCI: İşyeri temsilcilerinin önemine değinerek, inisiyatif almaları ve gündem belirlemeleri gerektiğini ifade ederek, şimdiye kadar elde edilemeyen ancak etkili sendikacılık yapan bizler pek çok kazanım elde ettiğimizi ve bu kazanımların altında sendikamızın imzasının olduğunu ifade ettiler. Yerinde sayan sendika olmadığımız gibi oturduğu yerde çakılı kalan sendika olmayacağımızı hatırlatmak isterim.” Diyerek muhalif sendikaların her türlü çamur atma girişimde bulunabileceklerini hatırlatarak ve konuşmalarını teşekkürlerini yineleyerek bitirdi.

         

    İl  divan toplantımız ise Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı beyin konuşması ardından İlçe temsilcilerimizin sorularını cevapladıktan sonra sona ermiştir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen