Haber
2015-02-07 08:16:52
GENEL BAŞKAN ADAYI AHMET ÖZER

             Numan Şeker: Umreden döner dönmez ayağımızın tozuyla, Eğitim Bir Sen Genel Başkan adayı ,sayın Ahmet Özer, genel başkan yardımcıları, Murat Bilgin ve Esad Tektaş'ı, kongre süreci ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere sultanlar şehri yeşil Bursa'mızda ağırladık. Yalova başkanımız ve yönetimleri de katıldı.başta genel başkan vekilimiz olmak üzere, genel başkan yardımcılarımıza, bursa şube başkan yardımcılarıma ve ilçe başkanlarıma, Yalova şube başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olur. 

 

 

 

            Ahmet Özer: Katılımcıları selamlıyorum. Değerli arkadaşlar, dört yıl önce, özellikle demokratikleşme ile ilgili konuştuğumuz konuları, çıban başı sorunları, hamdolsun tek tek çözüme kavuşturduk. Özlük haklar konusunda da pek çok kazanım elde ettik. 140.000 olan üye sayımızı, 320.000 ne çıkardık. Bunu omurgayı oluşturan bu ekip yaptı. 
Ayrıca 19. Milli Eğitim Şurasında, 30-40 akademisyen ve pek çok yayınımız ile katıldık, tüm katılımcılara yayınlarımızdan oluşan birer poşet verdik. Bu çalışmamız ile diğer sendikalar arasında fark yaratan sendika olduk. Bu başarı Milli Eğitim Şurasına Eğitim-Bir-Sen’in imzasını atmamız şeklinde algılandı, öyle de oldu. Bunu da bir ekip anlayışı ile sağladık. 
Bunun yanı sıra, ders müfredatlarının yeniden ele alınması, anayasa değişikliği, çözüm sürecinin devamı önemsediğimiz talepler arasında yer almaktadır. Ayrıca 3600 ek gösterge, Ek derslerin vergiden muafiyeti, nöbet ücreti, tüm eğitim çalışanlarına eğitim-öğretim tazminatının verilmesi, müdür yardımcılarının ve hizmetli kadrosundaki çalışanlarımızın mesai saatleri dışında kalan emek hakkının verilmesi gibi taleplerimiz ısrarımız olacaktır. Özellikle öğretmenlik mesleğinin bir kariyer mesleği haline gelmesi, hak ettiği değere ulaşması ve nitelik kazanması gerektiğini ifade ederek, bu alandaki mücadelemizin devam edeceğini söyledi. 
 

 

 

Hedeflediğimiz icraatlar arasında; Bütün illerde Mehmet Akif İnan akademisi kurmak

Eğitim-Bir-Sen gençlik kolları oluşturmak, dolayısı ile geleceğin gençlerini yetiştirmek.
Bütün üyelerimizin, cüzi bir ücret karşılığında kalabilecekleri misafirhane yapmak.
Yeni genel merkez binamıza, hukuk bürosu oluştumak, avukat sayısını 6’dan 10 çıkarmak.
Yeni afişlere, sloganlara üretecek, ses getirecek yeni bir sendika marşımızı üreteceğiz.
Basın büromuzun daha verimli çalışmasını sağlayacak ve içeriğini dolduracağız.
Geri kalan üç arkadaşımızı en kısa zamanda belirledikten sonra, sizlere ve camiamızın hissiyatına tercüman olacak kadromuzu tamamlamış bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.
            Bu seçim sürecinin hiçbir vesayet altında olamayacağının bilinmesi gerektiğini ifade ettikten sonra sendikamıza hayırlı olması dileğinde bulundu. Ayrıca sabırla dinlendiği için katılımcı sendikamız başkanlarına teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
Geç saatte biten ve mevcut genel başkan yardımcımız Murat Bilgin beyin Twitter adresinde “Osmanlı Yadigarı, güzelliğine hasret kaldığımız Bursa’nın, Yalova’nın kıymetlileri ile buluştuk. Vakti Kuşananlar Bursa'da.” İfadesine gebe olan toplantı, şube başkanlarının, başkan yardımcılarının ve yüksek kurul delegesi, ilçe temsilcilerimizin soruları ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen