Haber
2014-01-15 08:16:05
Genç Memur Sen Mehmet Akif İnan

Memur-Sen üyeleri, kurucu başkanları Mehmet Akif İnan'ı Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenledikleri anma programıyla andı.

BURSA- Memur-Sen üyeleri, kurucu başkanları Mehmet Akif İnan’ı 14. ölüm yıldönümünde andı.

Genç Memur-Sen tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker,  Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Yunus Emre Altıntaş, İl Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan, SGK İl Müdürü Ahmet Metin,  İl ve İlçe Milli Eğitim şube müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, M. Akif İnan’ın sendikacılık için çok büyük bir isim olduğunu belirterek, O’nun emaneti olan Memur-Sen ve ona bağlı Eğitim-Bir-Sen’i sonsuza kadar koruyacaklarını ve kollayacaklarını  söyledi.

“Akif inan'ın misyonu insan yetiştirmekti”

Şeker konuşmasında, “Bir insanın fikirleri ölmemişse o insan ölmüş sayılmaz. İnan, ülke ve insanlık için önemli bir değer. Akif İnan Türkiye'deki değerler sendikacılığını önemseyen ve öne çıkartan isimdir. Akif İnan'ın misyonu insan yetiştirmekti. vBatı değerleriyle yetişen insanlar değil, medeniyet davasına bağlı yeni nesiller yetiştirmenin önemini biliyordu. Yetiştirdiği nesiller onun duacısıdır. Fikirleri de hem bugün, hem de gelecekte Büyük Türkiye'nin inşacısı olacak nesillerin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.  En büyük eserlerinden biri olan Memur-Sen, artık bir fidan değil ulu bir çınardır.” ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluş ve konfedarasyonu olan Memur-Sen'in kuruluş çilesinin Akif İnan ve arkadaşları tarafından çekildiğini anımsatan Şeker,  Akif İnan’ın millet adına sendikacılık yapan, milletin değerlerine önem veren bir sendikacılığın temellerini attığını söyledi.

Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şeker, şunları kaydetti: "17 Aralık küresel bir operasyon, iki alt başlıklı; biri yolsuzluk iddiası, diğeri paralel devlet iddiası. İktidarın yolsuzlukla ilgili  ‘3 Y’ sloganını bilmeyen yoktur. Yolsuzlukla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasaklarla mücadele.  Buna 4'üncüyü ekleyelim 'yağcılıkla mücadele' olsun. Yargıda, emniyette ve MİT’te şu anda küresel operasyonun piyonu olanların büyük çoğunluğu, takla atarak belli yere gelmiş insanlardır.  Bizim asıl söyleyeceğimiz, rüşveti alan da veren de mel’undur, hüküm açık. Bunlar bir iddiadır,  iddianın üzerine gidilsin. Paralel devlet yapılanması varsa onun da üzerine gidilsin” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Ersin Nazif Gündoğan ve Mehmet Kamil Berse, Mehmet Akif İnan ile ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı.

Mavera dergisini çıkardıkları yıllarda Akif İnan’la omuz omuza çalıştıklarını söyleyen Gündoğan, Akif İnan, Türkiye'deki örgütlenmenin, sendikacılığın, özgürlüklerin gelişmesinde Akif İnan'ın katkısı çok büyüktür. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Cahit Zarioğlu’nun kaleme aldığı 7 Güzel Adam şiirine konu olan Mehmet Akif İnan’ın, şiirleri ve fikirleriyle anıldığı programda, Mehmet Akif İnan'ın sendikacılık yönü ve Memur-Sen'in kuruluşundan bugüne kadarki mücadelesi anlatıldı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen