Haber
2020-02-12 09:25:25
GEMLİKTE KURUM VE OKUL ZİYARETLERİ YAPILDI

Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez Makamında Ziyaret Edildi

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ile EBS Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ve yönetimi Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez'i makamında ziyaret etti.

Özelde Gemlik ve Bursa, genelde Ülkemizin eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgi alış-verişinde bulundu. Sendikamızın sorunların çözümüne dair yaklaşımı ve önerilerini paylaştı. Sendikamızın kurucusu Mehmet Akif İnan Hece özel sayısı takdim edildi.

Şube başkanı Acar, Gemlik Kaymakamı Sayın Yaşar Dönmez'e hüsn-ü kabulleri ile Sendikanın eğitim camiasına katkıları konusuna gösterdikleri memnuniyetleri, ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürler etti.

Gemlik Belediye Başkanına Makamında Ziyaret

Acar ve yönetimi kurum ziyaretleri kapsamında Gemlik Belediye Başkanı Mustafa Uğur Sertaslan'ı makamında ziyaret etti.

Eğitim gündemine ilişkin fikirlerin paylaşıldığı ziyaretle ilgili Acar, nezaket ve misafirperlikleri için başkan Sertaslana teşekkür etti.

Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğü Ziyaret Edildi

Şube Başkanı Ramazan Acar ile EBS Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ve yönetimi Gemlik Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

Eğitim çalışanları, şube müdürleri ve ilçe müdürü Mehmet Duran ile gündem değerlendirildi. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dilenerek, eğitim çalışanlarının sorunları dinlendi.

Acar ziyaretten duyduğu memnuniyeti, "Gemlik'te de huzurlu bir ortamda çalıştıklarını müşahade ettik eğitim çalışanı arkadaşlarımızın. Hüsnü kabulleri ve misafirperlikleri için çok teşekkür ederiz kendilerine.. Rabbim hayırlı işlerimizde yâr ve yardımcımız olsun inşaallah.." şeklinde ifade etti.

Gemlik Okul Ziyaretleri

Kurum ziyaretleri kapsamında gidilmedik okul girilmedik öğretmenler odası sıkılmadık el bırakmamak parolasıyla yola çıkan Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube başkanı Ramazan Acar ve Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ile yönetimi şu okulları ziyaret etti. Gemlik Kurtul Şehit Cem Üner İlk-Ortaokulu, Cihatlı Özel Eğitim Okulu, Kumla Ali Kütahya İlk-Ortaokulu, Lale Kemal Kılıç Ortaokulu ve Celal Bayar Anadolu Lisesi.

Ziyaret edilen okullarda eğitim çalışanları, öğretmen ve idareciler ile gündem değerlendirildi. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dilenerek, eğitim çalışanlarının sorunları dinlendi.

Acar; "Gemlik'te huzurlu bir ortamda çalıştıklarını müşahade ettik eğitim çalışanı arkadaşlarımızın. Hüsnü kabulleri ve misafirperlikleri için çok teşekkür ederiz kendilerine. Rabbim hayırlı işlerimizde yâr ve yardımcımız olsun inşaallah…" dedi.

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit'e ziyaret

Şube Başkanı Ramazan Acar ile EBS Gemlik ilçe Başkanı Halil Gemici ve yönetimi AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M Şamil Yiğit Beyi makamında ziyaret etti

Eğitim sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgi alış-verişinde bulunuldu. Sendikamızın sorunların çözümüne dair yaklaşımı ve önerileri paylaşıldı.

Acar, "Başkanımıza, hüsn-ü kabulleri, ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Rabbim hayırlı işlerimizde yâr ve yardımcımız olsun inşaallah." dedi.

Gemlik İlçe EBS Teşkilat Buluşması

Gemlik kurum ve okul ziyaretleriyle geçirilen günün akşamında, ilçe yönetimi, işyeri temsilcileri ile Kadın Komisyonunun katılımıyla 2020 Şubat İlçe Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

İşyeri temsilcileriyle yapılan istişarelerde öne çıkan başlıklar şu şekilde:

*Liselere Geçiş Sistemindeki aksaklıklar, yukardan aşağıya doğru istenen ıstatistik, proje veri girişleri, aynı verilerin farklı farklı portallara işlenme talepleri, ...vs, vs...

*Sendikal mücadelemizi konjonktüre göre değil; insan, fikir ve emek odaklı ilke ve ideallerimiz doğrultusunda kararlılıkla sürdüreceğiz, sürdürmeliyiz.

*Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti engelleyecek caydırıcı tedbirler alınarak yasal düzenleme yapılmalıdır.

*3600 ek gösterge söz verildiği gibi yerine getirilmelidir. Kaşıkla verilip vergi dilimi kepçesiyle alınma uygulamasından vazgeçilmelidir.

*Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilmelidir.

*Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli, kadrolu istihdam esas alınmalıdır.

*Hizmetli, memur, şef vb. genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.

*Karanlık lobilerin cinsiyet üzerinden ideoloji üretmeye çalışan söylem ve projelerinden uzak durulmalıdır.

*Atama süreçlerinde liyakat esaslı şeffaf bir sistem kurulmalıdır.

*Depreme karşı dayanıklı bina ikametlerine hız verilmelidir.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen