Haber
2020-07-29 09:26:53
Eğitim Çalışanlarımız 2020 Temmuz mutabakatında Bursanın tamamında yine Eğitim Bir Sen dedi

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube 2020 Temmuz ayı il divan toplantısı sendika merkezinde gerçekleştirildi. Şube yönetimi ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda 15 Temmuz 2020 mutabakatı başta olmak üzere salgın süreci ve sona eren eğitim öğretim yılı değerlendirildi. 15 Temmuz mutabakat sayılarına göre Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube olarak il genelinde ve tüm ilçelerde tekrar yetkili olduğu için Şube başkanı Ramazan Acar ilçe başkanlarına plaket takdim etti.

Ramazan Acar konuşmasında “Temellerinde samimi inanmış bir avuç insanımızın emek ve gayretlerinin bulunduğu Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube olarak üye sayımızı 12006 ’ya çıkararak yetkimizi perçinledik. Ayasofya Camii’nin ibadete açılacağı tarihi bir günün arifesinde; 23 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan mutabakatla merkez ilçelerimiz başta olmak üzere taşra ilçelerimiz dahil tüm ilçelerimizde Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika ünvanı bu yıl bir kez daha tescillendi. 4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube olarak, toplamda 12006 üye sayısıyla en yakın rakibimize  4302 fark attık. 23 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile Eğitim Bir-Sen olarak Bursa merkez ve taşra ilçelerinde ezici bir çoğunlukla yetkili sendika olduğumuzu bir kez daha perçinledik. Yetkiyi perçinlememizde büyük pay sahibi olan şube yönetim kurulu üyelerimizden, ilçe temsilcisi ve yönetimlerine, iş yeri temsilcilerimizden kadınlar komisyonumuza, mücadelemize omuz ve destek veren 12006 kardeşimize, kısacası başarımızın mimarlarına teşekkür ediyoruz.

“İlkeli büyümeyi sağladık”

İlkelerimiz ekseninde sendikacılık yaparak istikrarlı büyümeyi sağladıklarını belirten Acar, “Eğitim Bir-Sen’in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı asla tesadüf değildir. Çözüm odaklı ve üyelerimizi merkeze alan çalışmalarımızla mücadelemizi ve başarılı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgilenmeyen, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmayan, üyelerinin hak ve menfaatlerini dahi korumaktan aciz olanlar kaybetmişlerdir. Çözüm odaklı değil problem odaklı çalışan, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar kaybetmeye mahkûmdur. Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak sorumluluğumuzu artırması demektir. Bizim için sendika olmak, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlığın, insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin, aracıdır” dedi.

“Ayrıştırmıyoruz kaynaştırıyoruz”

Ayrıştırmayan kaynaştıran bir sendikacılık anlayışına sahip olduklarını belirten Acar, “Eğitim Bir-Sen’e bir teveccüh vardır ve Eğitim Bir-Sen de kendine gösterilen teveccühün hakkını vermeye devam edecektir. Bütün kesimlere hitap eden bir sendika anlayışı ile çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı hayır diyebilmek ve mücadele etmektir. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda, insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi özgürlük alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan, ayrıştırmayan, kaynaştıran ve buluşturan yeni bir solukla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Eğitim-Bir-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir. Sendikamızın etki ve yetki etkisinin daha da artmasında emeği geçen başta il yönetimim olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarımıza, komisyonlarımıza, okul-kurum yöneticilerimize, iş yeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize teşekkür ediyor; Büyük ve güçlü Eğitim Bir-Sen teşkilatımızla yürüyüşümüzde, adımlarımızı bereketlendiren, bizler kardeş kılan Rabbimize sonsuz hamdediyorum” dedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen