Haber
2016-06-20 09:19:21
EĞİTİM BÖLGELERİ DANIŞMA KURUL TOPLANTISI YAPILDI

           MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ ve EĞİTİM-BİR-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Numan ŞEKER: "2015- 2016 Eğitim-Öğretim yılı sonu, Eğitim bölgeleri danışma Kurulu toplantısı için, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeyiz. Toplantıya katılarak fikirleriyle katkı koyan, tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

              Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu 20/06/2016 günü, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapıldı.Toplantıya okul-kurum müdürleri, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, rehber öğretmen temsilcileri, zümre öğretmenleri temsilcileri, okul-aile birliği başkanları temsilcileri, ve veli temsilcileri  katıldı.  

            Toplantı açılış ve yoklama ile başladı. 1.dönemin değerlendirilmesi yapıldı. Aksayan yönlerin tespiti ve beklentiler, çözüm önerileri alındı. (Disipline yönelik çalışmalar, EBA bilişim ağı TEOG sonuçları, kantinler, internet kafeler, okulların güvenliği, sağlık taramaları, sosyal-kültürel-sportif faaliyetler, her sınıfın yetim kardeşi var projesi vb.)

               Diğer resmi-özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği çalışmaları görüşüldü. Örgün ve yaygın eğitimin, bölgenin istek ve ihtiyaçlarına, istihdam durumuna ve özelliklerine göre ilgili kurullarla iş birliği yaparak yönlendirilmesi, plânlanması ve yürütülmesine ilişkin görüşler alındı.

               Başta insan kaynağı olmak üzere diğer kaynakların eğitim kurumları arasında ayrım yapılmaksızın verimli, etkili ve ortak kullanımının sağlanmasına ilişkin öneriler değerlendirildi. İlgili komisyonlarla iş birliği yaparak, öğrencilerin eğitim kurumlarına dengeli dağılımının sağlanmasına yönelik öneriler alındı.

Eğitimde kalitenin yükseltilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Eğitim bölgesinde Yüksek Öğretim Kurumlarıyla iş birliği yapılacak konuların belirlenmesine ilişkin öneriler alındı.

                Proje çalışmaları, dilek ve temenniler ile toplantı son buldu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen