Haber
2012-12-08 08:15:24
Eğitim-Bir-Sen’den Osmangazi İlçe Milli Eğitim Personeline Aşure İkramı

Türkiye’nin öncü sendikalarından Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline aşure ayı münasebetiyle aşure dağıttı.

Bursa’daki Milli Eğitim Müdürlükleriyle yakın ilişkiler içinde olan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek buradaki personele de aşure ikramında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendi yerleşkesinin bahçesinde aşureleri tek tek kendi elleriyle personele takdim eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, ardından Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Zeyrek’le bir araya geldi.

Mustafa Zeyrek’e Eğitim-Bir-Sen’in son dönemdeki faaliyetleri hakkında bilgiler veren Şeker, Zeyrek’ten ilçedeki okulların yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak var olan şikâyet ve eğitimcilerin taleplerini dinledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeyrek, Eğitim-Bir-Sen olarak yürüttükleri sorumlu sendikacılık anlayışının gerçek bir sivil toplum kuruluşu mahiyeti taşıdığını belirterek, “Sizler de bizler de aslında eğitime katkı koymak adına çabalıyoruz. Bu anlamda sizlerle ittifak içinde olmak hem öğrencilerimiz hem de eğitimcilerimiz adına fayda sağlayacaktır. Zaten eğitimde temennimiz, problem odaklı değil, çözüm odaklı çalışmak” ifadelerine yer verdi.

Sivil toplum örgütlerinin bazı durumlarda yönetime destek olması gerektiğinin önemini vurgulayan Zeyrek’e her zaman bu amaç doğrultusunda çalıştıklarını aktaran Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olumlu çalışmalarına destek vereceklerini, yanlış gördüklerini ise istişare mahiyetinde mutlaka söyleyeceklerini ifade etti.

Görüşmede Muharrem ayının mahiyetine de değinen Şeker, “Biz bugünün anlamını çok iyi biliyoruz. Muharrem ayı, Peygamberin Mekke’den Medine’ye hicretinin yıldönümü ve malesef Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Kerbela’dır. Bugün böyle vakaların bir daha yaşanmaması için inanan insanların birbirlerinin hatalarını araştırmak yerine güzellikleri ortaya çıkarmak için enerji sarf etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen