Haber
2013-04-12 09:15:34
Eğitim-Bir-Sen Üyelerini Taciz eden Sendikaya Karşı Basın Açıklaması Yaptı

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Türk-Eğitim-Sen tarafından Eğitim-Bir-Sen üyelerine gönderilen mesajlara sert tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen üyelerine Türk-Eğitim-Sen tarafından gönderilen mesajların içeriğinde yalan yanlış bilgilerin yer aldığını ve en kısa zamanda suç duyusunda bulunacaklarını belirten Numan şeker, Türk-Eğitim-Sen tarafından Eğitim-Bir-Sen üyelerine gönderilen “Bir zaman Türk Eğitim Sen üyesi olarak Türk Milleti, Türk bayrağı ve Türkçeden yana iken bugün bölücülerin yanında yer almayı içinize sindirebiliyor musunuz? Hala geç kalmış değilsiniz istifa ederek aramıza katılmanız için son 2 gün” mesajını okudu ve Türk-Eğitim-Sen’in asılsız ve boş işlerle uğraştığını ifade etti.

Hangisi İhanet?

Türk-Eğitim-Sen tarafından Eğitim-Bir-Sen üyelerine gönderilen mesajda yer alan “Bölücülerin yanında yer almayı içinize sindirebiliyor musunuz” ifadesine çok sert tepki gösteren Şeker,  “Türkiye Kamu-Sen ve Türk-Eğitim-Sen bir ihanetten bahsetmektedir, oysa asıl ihanet, yaşanan olaylara, dökülen kanlara göz yummak değil midir? “İhanet, ülkenin çocuklarının öldürülmesine, şehit olmasına, vatandaşların maddi ve manevi kayıp görmesine göz yummak değil midir? Bu ülkenin yüzde 50 oyunu alan başbakanın başkanlığındaki toplantıya katılmak mı ihanettir; Şener Eruygur gibi darbe planları yapan Ergenekon’un baş mimarlarının başkanlığındaki toplantıya ev sahipliği yapmak mı?” diye konuştu.

İstikamet Millet

Milletin belirlediği istikamette var olduklarını ve bu istikametten hiçbir şekilde çıkmayacaklarının altını çizen Şeker, “Kandan, şehit cenazelerinden nemalananları, bundan mahrum etmek için varız. Bu sorunun bitmesi gerektiğine inanıyoruz, Çanakkale, Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşı ruhunu hatırlamalıyız, Bu ülkenin vatandaşı olarak artık çocuklarını Güneydoğu’ya askere gönderen anne ve babaların acı çekmesini istemiyoruz. Bölgeye tayini çıkan öğretmen, hemşire ve doktor başta olmak üzere üyelerimizin orada can güvenliğiyle ilgili sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile teröre ve terörizme karşı olan yüzde 99,5 çoğunlukla kucaklaşıp, ırkçılığa prim vermeden, seçmediği ırkından dolayı insanlarda bir üstünlük arayışına müsaade etmeden çözümün paydaşı olmaktır” sözleriyle Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in çizgisini ifade etti.

Biz Başkaları Gibi Olmadık

Türk-Eğitim-Sen tarafından Eğitim-Bir-Sen üyelerine gönderilen “Geçmişte Türk eğitim-Sen çatısı altında birlikte olduğumuz sizi yol ayrımında yeniden onurlu mücadelenin adresi Türk Eğitim Sen’e davet ediyoruz. Hala geç kalmadınız: İstifa için son 3 gün” mesaja atıfta bulunan Şeker, “Biz başkaları gibi olmadık. Bizim sendika olarak hedefimiz, cüzdan değil, vicdan odaklı sendikacılık yapmak ve bunu gelenek haline getirmektir. Bizim yaptığımız, kuruş değil, duruş sendikacılığıdır. O yüzden her tartışmada doğru yerde ve dik durmayı seçtik.

Özde Ve Sözde Vatandaş Ayrımı Bitecektir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak şuna inanıyoruz, bu ülkede ‘herkes eşit ama bazıları daha eşit’ dönemi kapanacaktır. Adaletin omuzdaki yıldızlarla ölçülmediği bir ülke çok uzakta değildir. Özde ve sözde vatandaş ayrımı da bitecektir. Güzel günler için katkı sunmak adına ‘ben de varım’ deyip ellerini ellerimizin üzerine koyan ve güç birliğini oluşturan bütün üyelerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen