Haber
2014-07-13 09:16:26
Eğitim Bir Sen Üniversite Temsilciliği itfada buluştu

Eğitim Bir Sen Üniversite Temsilciliği itfada buluştu

Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şubesi Uludağ Üniversitesi Temsilciliği  olarak, Uludağ Üniversitesi yönetimi, işyeri temsilcileri, Bursa teknik üniversitesi temsilcilerimiz  ve Üniversitemizden danışma kurulu üyeleri, hocalarımızın yanı sıra Bursa İl Yönetiminden Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla  Merinos Parkı Göl Park  Kafede geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Üniversite temsilcisi Öğr.Grv. İlyas Kaya  sendikamızı yetkiye taşıyan gönüllü arkadaşlarına teşekkür etti. Okulumuzdaki saltanat sürenlerin  artık rahat edemeyeceğini söyledi.

İl yönetimi adına konuşan Başkan yardımcısı Mustafa Sarıgül "Daha bir kaç yıl önce sendika adına üniversite kapılarından giremiyorduk. Bu günleri nasip eden Allaha hamdolsun ki artık üniversitede çalışanlar da özgürce sendikalara üye oluyor ve hakkını arıyor. Ama bu oran hala çok düşük" diyerek sözlerini tamamladı.

İftar organizasyonunun yanı sıra iştişare toplantısı olarak da gerçekleşen toplantıda birlikte olmanın Ramazan-ı Şerifin böyle birlikteliklerin gerçekleşmesinde önem ve faziletlerine değinilen konuşmaların yapıldığı toplantıda Uludağ Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi olan Doç. Dr. İsmail Sağlam hocamız, "Öncelikle böyle bir iftar yemeğinde sizlerle birlikte olmak birlikte iftar açmanın sevincini yaşamak bizler için onur verici. Böyle organizasyonların yapılmasında vesile olan Uludağ Üniversitesi Yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Akademik kadrodan birçok arkadaşımı burada görmek beni sevindirdi. Birlikte istişare yapma imkanı buldum. Sendikalaşma anlamında  Akademik kadrodaki arkadaşlarımın giderek artması Akademik camiada sivil toplum örgütlerine gereken önemin verilmesini bilinci oluşmaya başladığını işaret etmektedir. Bundan dolayı Temsilcimiz Öğr. Grv. İlyas Kaya'ya teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.

Hoş sohbet atmosferde gerçekleşen toplantıda birçok iyi dileklerin yanı sıra Uludağ Üniversitesi Akademik kadrodan  hocalarımızda söz olarak "Üniversitelerde Akademik camiadaki Türkiye’deki sendika bilincinden söz ederek, Sivil toplum örgütlerine gereken önemin ve desteğin verilmemesini Akademik personel olarak bir eksiklik olduğunu dile getirdiler.

Prof. Dr. Yaşar pala her ne olursa olsun doğruluktan ve hak yoldan hiç sapmamız gerektiğini her zaman uyanık ve dikkatli olmamız gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Yüce "Üniversitelerin özgürlük alanları olması gerektiğini ve bunu başarmak için sivil toplum  kuruluşlarına çok iş düştüğünü, bu bağlamda eğitim bir senin lokomotif olması gerektiğini" söyledi.

Doç. Dr. Salih coşkun akademik camianın sendikalaşmaya gerekli önemi vermediğini dile getirdi.

Doç. Dr. Abdullah Karahan hocamız "Sendikalaşma deyince insanlar sadece maaşlara zam olgusuyla bakmaktadır. Sendikalaşma ya da sivil toplum demek maaşlara zamın yanı sıra özlük hakların ve  belli bir düşüncenin varlık göstermesidir. Bu tanımların çok iyi algılanmadığı yada tanınmadığı görüşündeyim. İnsanlar tek başlarına bir işi yaptıklarında bireysel engeller yaşanabiliyor fakat bu bir sivil toplum olarak gerçekleştiğinde neticesi çok daha iyi neticelenebilmektedir. Sendikalaşma anlamında insanların bilinçlerindeki Sendika isminin artık aynı olmadığının anlatılması gerektiğini bu tanımın daha net bir biçimde ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Burada sizinle birlikte iftar açmanın sevincini yaşamaktayım. İnşallah bu sevinci birlikte başka  yerlerde de yaşarız." şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

İftar yemeği hoş sohbetlerin yapıldığı bir toplantı ortamında sona erdi.

Habar: Sakine Özel - Uludağ Üniversitesi temsilciliği - basın iletişim

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen