Haber
2014-04-17 09:16:15
Eğitim-Bir-Sen Öğretmenlere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Eğitim-Bir-Sen Öğretmenlere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Eğitim-Bir-Sen Üyesi 2 Öğretmene Görevi Başında Hain Saldırı

Numan Şeker: Konunun Takipçisiyiz

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, bugün Eğitim-Bir-Sen üyesi 2 öğretmene görevi başında gerçekleştirilen saldırıyı yaptıkları basın açıklaması ile kınadı. Okulların eğitim ve irfan yuvaları olduğuna dikkat çeken Başkan Numan Şeker, gerçekleştirilen menfur saldırıların bir daha tekrar etmemesi adına konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, bugün sabah saatlerinde Yıldırım İlçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda görev yapan 2 öğretmene görevi başında gerçekleştirilen saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırıya uğrayan öğretmenlerin, teneffüste okulun bahçesindeki öğrencilerle tartıştıktan sonra ders saatinde sınıfa gelerek öğrencileri dışarı çıkarmak isteyen saldırganları engellemeye çalışırken darp edildiğini belirten Numan Şeker, “Okullarımız eğitim ve irfan yuvalarıdır. Öğretmenlerimiz ise bu kurumların en önemli unsurlarıdır. Nesillerin yetişmesinde en önemli paya sahip olan elleri öpülesi öğretmenlerimize yapılan bu hain saldırıyı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

Okulların Güvenliği Arttırılmalı

Saldırının okul içerisinde gerçekleşmesinin daha da üzücü olduğunu ifade eden Başkan Numan Şeker, “Okullarımızın güvenliklerinin yeniden gözden geçirilmesi kaçınılmazdır. Dışarıdan elini kolunu sallayarak okula gelen kişiler tarafından gerçekleştirilen bu saldırı, daha kötü sonuçları da beraberinde getirebilirdi. Bu açıdan okullarımızın güvenliğinin daha da arttırılması adına sorumluları göreve davet ediyoruz” diye konuştu. Görevi başında dışarıdan gelen kişiler tarafından darp edilen öğretmenlerin Eğitim-Bir-Sen üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Şeker, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.   

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen