Haber
2019-01-28 09:22:04
EĞİTİM BİR SEN İL BAŞKANLARI PAKİSTAN DA YETİM ZİYARETİNDE

Eğitim Bir Sen Ümmet Coğrafyamıza ve Mazlumlara Sahip Çıkıyor

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Genel Başkan yardımcısı Atilla Olçum ve IHH Genel Başkan yardımcısı Said Demir ile beraberindeki 20 ilin şube başkanları ile birlikte Pakistan'da bulunan yetim çocuklarla bir araya geldiler.

Ramazan Acar, "Haripur'daki Bursa Emir Sultan ve Dar-ül Erkam Yetimhanesinde 624 erkek, Sargodha'daki Khubaib Girls Yetimhanesinde 191 kız, Azad Keşmir Muzafferabad'daki Khubeib- Rara Yetimhanesi'nde 167 erkek ümmetin yetimlerini bizzat görebildik. Ayrıca Pakistan genelinde ayrıca IHH tarafından bakımı üstlenilen Skardu'da 96 erkek, Rumi'de 22 erkek, Muzzafargarh'da 96 erkek ve MSAL'da 25 kız yurtlarında kalan toplamda 1221 yetim çocuğa barınma,eğitim-öğretim imkanı sağlanmaktadır." şeklinde bilgi verdi.

Ümmet coğrafyamıza ve mazlumlara sahip çıkıyor olmak  adına mutluyum diyen Acar yaptığı açıklamada: "Yetimler, hepimizin bildiği gibi,insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu borcu ödememize vesile anlardan Allah razı olsun.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin 6. yılına girdiğini hatırlatan Acar, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri yardımlarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini kaydetti. 

 “Yetimhaneleri yerinde incelerken İHH'nın buradaki çalışmalarını ve başardıklarına  hayran olmamak mümkün değil. Binlerce yetim için çalışıyorlar. Ciddi bir emek var. İmkanlarin kısıtlı olduğu bir memlekette zor şartlarda kurulan yetimhaneler, kolejler, sosyal etkinlik ve spor ortamları ümmetin yetimleri için ciddi bir imkân. Mazlum ümmet adına mutlu oldum. Türkiye hayranı kardeş ülke Pakistan ile her geçen gün iyileşen ilişkilerimizi bu ziyaretimizle daha iyi noktalara taşıma gayretimizi sürdüreceğiz inşaallah.” şeklinde açıklamada bulunan Acar, Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç sahibi varsa oraya yardım elini uzatmaya çalıştığını, emek örgütlerinin işlevinin sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artırmak olmadığını, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmeye devam edeceklerini ve bunun ümmet adına  gerekliliğini bir kez daha yaşayarak gördüklerini önemle vurguladı.

Ziyaretlerinin son gününde, Büyükelçimiz İhsan Mustafa Yurdakul ve  Maarif Vakfının Eğitim Kompleksini de  ziyaret ettiklerini ifade eden Acar, Eğitim-Bir-Sen olarak yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen