Haber
2021-10-14 09:29:51
Eğitim Bir Sen Gürsu ilçe teşkilat toplantısı yapıldı

Günü okul ziyaretleri ile tamamlayan Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, akşam da ilçe teşkilat buluşmasında gündemi değerlendirdi. EBS Bursa1 Şube yönetimi, Gürsu ilçe yönetimi ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gürsu ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş ve Milli Eğitim Şube Müdürü de misafir oldu.

Sendikal mücadelenin önemine değinen Acar, birlikte daha güçlü olacağımızı, büyük bir aile olduğumuzu belirtti. Acar, 2001 yılından itibaren ülkemizdeki memur sendikacılığının geçtiği aşamalardan bahsederek, Memur-Sen’in 15 Temmuzda darbeye ve darbecilere ilk dur diyen olmuştur, bundan sonra da olacaktır dedi.

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Acar, “Algı ve manipülasyon yapanlara aldırış etmeden yolumuza devam ediyoruz, geçtiğimiz ay üye yazım rekoru kırdık, hakkın hakikatin yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi.

Öğretmen meslek kanunun çıkmasının şart olduğunu, 3600 ek göstergenin çözüm sürecinin resmiyete kavuşturulduğunu ifade ederek, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verdi.

Gürsu İlçe Temsilcimiz Osman Aykul ilçe yerelinde sendikal süreç hakkında bilgi vererek eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarını açıkladı.

Ziyaret edilen okullar

#LokmanHekimMeslekiTeknikAnadoluL,

#TSOGürsuMeslekiTeknikAanadoluL.

#80YılCumhuriyetİmamHatipOrtaokulu

#ZaferOrtaokulu

#GürsuAnadoluİmamHstipLisesi

#HacıHuriyeTinçİmamHatipOrtaokulu

#HacıHuriyeTinçİlkokuluOrtaokulu

 

Eğitim çalışanlarımız, öğretmen ve idarecilerimizle salgın sonrası eğitim, ögretim, derslik ihtiyacı, milli eğitim şûrası, toplu sözleşme, ek-gösterge, sözleşmeli istihdamın kaldırılması, meslek kanunu, personel-güvenlik eksikliği, kantinler, okul bazlı bütçe ve gündeme dair sorun-çözüm önerilerini değerlendirdiklerini ifade eden Ramazan Acar, arkadaşlarımızın huzurlu bir ortamda çalıştıklarını müşahade ettik.

Misafirperlikleri için çok teşekkür eder, çalışmalarında başarı, kolaylık, sağlık, afiyet dileriz.” dedi

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen