Haber
2018-12-22 09:21:36
EĞİTİM BİR SEN, FEDA DEĞİL VEFA EKSENİNDE BİR SENDİKACILIK ANLAYIŞININ ADIDIR

EĞİTİM BİR SEN, FEDA DEĞİL VEFA EKSENİNDE BİR SENDİKACILIK ANLAYIŞININ ADIDIR.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube yönetimi tarafından, 2014-2018 tarihleri arasında, 5. Olağan Genel Kurul döneminde görev yapan teşkilat yöneticilerine vefa ve teşekkür toplantısı yapıldı.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube başkanı Ramazan Acar yaptığı konuşmada, "Kibir yok, gurur yok, küskünlük yok, seçim sürecindeki rekabet dönemi bitti artık önümüzde dört yıllık refakat dönemi başladı. Dünde yapılan her iyi şeye devam ederek daha ileriye taşımaya çalışırken, geçmişte yapamadıklarımız varsa  onları da yapmaya çalışacağız. Elbette popülist şeylere fazla prim vermeden.  Akademik sendikacılık adına EBS Bursa Akademiyi faaliyete geçirerek sertifikasyon programlarına da en kısa zamanda başlamak istiyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

3600 konusu, öğretmen meslek kanunu, yöneticilik mesleği gibi tartışılan güncel konularda da görüşlerini açıklayan Ramazan Acar, ""3600 konusunu sürekli dile getirdiklerini ve bu nedenle hükümet programına alındığını ancak geciktirilmeden uygulanması gerektiğini, enflasyon artı refah payı verilmesini ve üstelik bunun yıl sonu beklenmeden  aylık bazda hesaplanarak verilmesini, vergi diliminin %15'e sabitlenmesini dolayısıyla ocakta verilen zammın mayısta geri alınmamasını, öğretmenlik mesleğinin itibarına katkı sunan meslek kanununu desteklediklerini, mevcut kazanımlar korunduğu surece yöneticilerin sınavla alınması konusuna itiraz etmediklerini, sınav kazananların çoğunluğunun zaten Eğitim Bir Sen üyeleri olduğunu ancak ikinci Ömer Dinçer vakası da yaşamak istemediklerini, çünkü okul yöneticiliğinde değişimi değil gelişimi esas almak gerektiğini, sendika olarak tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanacaklarını" ifade etti.

Ümmet coğrafyasının umudu olduklarını düşündüklerini ve bu bilinçle hareket ettiklerini ifade eden Acar geçmişte katkı veren emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen