Haber
2019-10-26 09:24:30
EĞİTİM BİR SEN EKİM 2019 AYI İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Başkan yardımcıları ve İlçe Temsilcilerinin katılımıyla sendika merkezinde Ekim 2019 il divan toplantısını gerçekleştirdi.

Şube başkanı Acar, Kurum yöneticiliğinin ikincil görev kapsamından çıkarılarak, münhasır bir kadro verilmesi gerektiği, yüz binlerce öğretmen adayı atanmayı beklerken, öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışmanın kabul edilemeyeceği, atama ve yer değiştirme takviminin ürettiği sorunların bir an önce giderilmesi gereği, eğitimin bir bütün olduğu, hiç kimsenin katkısının, emeğinin yok sayılmaması gerektiğini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen’in tarihinin haksızlıklar ve yasaklarla mücadele tarihi olduğunu belirten Acar, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz mücadele azmini hiçbir zaman yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Bu mücadele ruhu; bizi biz kılan, bize teveccühün sebebi olan, tarih ve medeniyetimizin yüklediği misyondur. Bu amaçla üç ayaklı bir eylem planı devreye koyduk. Üç temel sorunu etiketledik ve afişleyerek eylemimizi ilan ettik. 6 yıldır serbest kılık ve kıyafet eylemi yapıyoruz. Haftada birden fazla nöbet görevini yerine getirmiyoruz. Mesai dışı zorunlu mesleki çalışmalara katılmıyoruz. Nice yasakları, nice dayatmaları, sizlerin iradesiyle, layık oldukları yere, tarihin kirli çöp tenekesine yolladık. Kamusal alan yalanını, sizlerin büyük azim ve gayretiyle topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla tarihe gömdük. Bin yıl sürecek denen 28 Şubat vesayetini 10 yılda yok ettik. Turnikeleri de onların faşist bekçilerini de kaldırıp attık. Eğitim-Bir-Sen, hak, adalet ve insaniyet mücadelesi demektir.”

İlçe Temsilcilerin yaptığı değerlendirmelerin rdından toplantı sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen