Haber
2014-02-28 08:16:09
Eğitim-Bir-Sen Bursada 28 Şubatın İzlerini Siliyor

Eğitim-Bir-Sen Bursa’da 28 Şubatın İzlerini Siliyor  [VIDEOYU İZLE]

Eğitim çalışanlarının savunucusu ve sözcüsü olarak uzun yıllardır hizmet veren Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, 28 Şubat sürecinde başörtüsü eylemi yapan imam hatipli kızların coplatılması talimatını veren dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ın adının verildiği ortaokulun ismi değişti.

Dün mesai bitiminden sonra tabelası değişen okulun önünde eğitim-Bir-Sen üyeleri ‘Derin güçler iş başında’ ‘Temiz toplum temiz medya’ yazılı pankartlar açtı. 28 Şubat tarihinden itibaren yeni adıyla eğitimine devam eden okulun önünde basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildirinin siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini ve bu ‘postmodern darbe’nin, üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribatın telafi edilemediğini belirtti. Numan Şeker; “Her darbeyle 10 yıl geriye giden Türkiye’nin 28 Şubat’ın mimarlarını yargılıyor olması, bu acıların son bulduğu anlamına gelmemektedir. Ama bugün üzülerek görüyoruz ki 28 Şubat aktörleri teker teker tahliye ediliyor. 28 Şubat’ın acı izlerini toplumsal hafızamızdan silmek için daha kalıcı yaptırımlara ihtiyaç vardır “ dedi.

28 Şubat dönemi ve zihniyetinin mağdur ettiği kamu çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara iade-i itibar yapılması gerektiğini söyleyen Şeker,  sürecin sebep olduğu zararlar da devlet tarafından tanzim edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Numan Şeker; “ 28 Şubat döneminin Bursa’da yıkıcı öncülüğünü yapan ve bu anlamda ismi toplum hafızasına vali olarak değil ‘darbeci nefer’ olarak kazınan Vali M. Orhan Taşanlar ismi bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilir? Geçen yıl burada Vali M. Orhan Taşanlar İlköğretim Okulu’na, 28 Şubat darbesi mağdurlarından Dilek Gürgen’in isminin verilmesini talep etmiştik.  En kısa zamanda da bu kara lekenin silinmesini bekliyoruz demiştik, bir yıl sonra yine bu okulun önündeyiz. Başta Eğitim-Bir-Sen olarak bizim ve mahalle sakinlerinin girişimleri sonucunda Orhan Taşanlar ismi tabeladan kaldırılarak KIZIKLAR ORTAOKULU ismi verilmiştir. Gecikmeli de olsa bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Burada bu mücadeleyi verirken eski vali Şahabettin Harput’a isim değişikliği teklifi götürdüğümüzde “Ben vali ismi kaldıran vali olmam.”diyerek teklifimizi reddetmişti. Neden reddettiğini şimdi daha iyi anlıyoruz” dedi.

Okulun isminin değiştirilmesine okul müdürü ve öğretmenler de destek verdi.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen