Haber
2013-11-04 08:15:56
Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi Kasım Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi Kasım Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi Kasım ayı il divan toplantını Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda yaptı. Şube yönetimi ve ilçe yönetimlerinin katıldığı toplantıda Kasım ayı hedefleri konuşuldu.

Şube Başkanı Numan Şeker; ‘Özgürlük için 10 milyon imza’ kampanyasına başlarken cinsiyet ayrımcılığına hayır dediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadın kadına eşitsizliği kabul etmiyoruz demiştik. Kadın erkek eğitim, çalışma ve siyaset hakkıyla eşittir diyerek yola çıkmıştık. Amacımız 10 milyon imza toplamaktı, 12 milyon 300 bin imza topladık. Bu imzalar milletin ortak mutabakat metniydi.

Haddi Bildirilenler Meclise Girdiğinde Gerçek Bayramı İlan Edeceğiz

“Mecliste birilerine göre korkulan olmadı, birilerine göre ise beklenen oldu” diyen Şeker, “Birilerine ve bize göre normalleşme devam ediyor. Dün Merve Kavakçı'ya haddi bildirilirken söylenen söz, 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir' olmuştu. Hâlbuki meclis milletin temsil edildiği yer ise gerektiğinde millet adına devlete meydan okumanın yeridir. Bugüne kadar başörtülüler mutfağına, lokantasına ziyaretçi olarak girebildi, ancak genel kurula ilk kez girebildiler. Zaten bir yasak yoktu. Bu, gerçekten bir bayramdır. Ancak daha gerçek bir bayramı, dün başı açık olup, bugün örtünerek meclise gitmek suretiyle bize yaşatan kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu inanç hürriyetidir, kendi tercihleridir.

İlçe Temsilcilerinin Kasım ayı hedeflerini görüşmenin ardından toplantı sona erdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen