Haber
2014-02-23 08:16:09
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi İşyeri Temsilcileri Toplantısında Bir Araya Geldi

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi İşyeri Temsilcileri Toplantısında Bir Araya Geldi

Üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Bursa Şubesi’nin (Eğitim-Bir-Sen) İşyeri Temsilcileri Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Gold Majesty Otel’de yapılan toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, İl Milli Eğitim müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve işyeri temsilcileri katıldı.

Bursa Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sorunlu değil sorumlu sendikacılık yaptıklarının altını çizdi. Şeker, Bursa’da Eğitim-Bir-Sen’in 8 bin üyesi ile geniş bir aile olduklarını belirtti. Numan Şeker, “Biz sendikacılığı kişisel hırslarımızın, beklentilerimizin değil üyelerimizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda icra etmeye özen gösteriyoruz. Sendikacılığın en önemli unsuru olan üyelerimizin sosyal, ekonomik ve diğer haklarının gözetilmesi, eksiklerinin giderilmesi ve daha iyi noktalara çıkartılması kuralını başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Türkiye’nin sendikacılık tarihinde Eğitim-Bir-Sen’in üyeleri için elde kazanımların her birisi adeta bir destandır. Eğitim-Bir-Sen olarak özellikle son yıllarda elde ettiğimiz kazanımlar ve Türkiye’nin gerçek manada modern ve sürdürülebilir eğitim hizmetine kavuşması için büyük mücadeleler verdik vermeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.   

Genel yetkili sendika olmalarını sağlayan üyelere teşekkür eden Şeker, Eğitim-Bir-Sen’liler olarak her zaman için dava adamı ve milletin değerlerinin yanında olan bireyler olmaları gerektiğini ifade etti. Millete karşı toplum mühendisliği yapanlara karşı olan bir sendika olduklarının altını çizen Şeker, gerek yerelde ve gerek genelde mazlumların yanında zalimlerin karşısında olduklarını belirtti. Üyelerinin hak ve taleplerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacaklarına dikkat çeken Şeker, sözlerini şöyle tamamladı: “İşyeri temsilcilerimiz sendikal anlamda bizim kılcal damarlarımızı temsil ediyor. Kılcal damarlarda tıkanma olursa beyin felç 0olur. İşte bu yüzden işyeri temsilcilerimize büyük iş düşüyor. Burada büyük mücahid Malcom X’in bir şiirini paylaşmak istiyorum. Hazır olda değildik, rahat da durmayacağız.”

“2013 Kazanımlar Açısından Önemli Bir Yıl Oldu”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer de toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de sendikacılık anlamında destanlar yazan bir toplulukla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Sendika olarak 2013 yılı içerisinde çok önemli kazanımlar elde ettiklerinin altını çizen Özer, ek ödemelerin alınması, taban aylığına yapılan zam, kamuda başörtüsü özgürlüğünün sağlanmış olması, 3 bin kişinin okullara geri dönmesinin bu kazanımlardan sadece birkaç tanesi olduğunu söyledi.

Okullarda andımızın kaldırılmasının ülkemizdeki demokratik gelişmeler adına önemli olduğunu ifade eden Özer, 2014 yılı içerisinde erkekler için de kıyafet serbestliği getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Okullarda öğretmenlerden sonra öğrenciler için de özellikle başörtüsü yasağının kaldırılması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsteyen öğrenciler için başörtüsü yasağının kaldırılması gerekiyor. Erkekler için de kıyafet konusunda özgürlük ve serbestlik bekliyoruz, sendika olarak bu konuda adım attık. Daha önce atılan demokratik adımların devamı önemlidir. Okullara mescit açılması 2013 yılı için önemli bir adımdı. Okullarda çocukların ibadet edebileceği ortamların oluşturulması önem arz ediyor. Karma eğitim mecburiyetinin devam etmesi bir dayatmadır. Öteden beri özgürlüklerin yanında olduk, bu noktada vatandaşın özgür iradesinin kısıtlanmasını kabul etmiyoruz. Vatandaşlar öğrencilerini istediği okula gönderme konusunda özgür olmalıdır. Dershanelerin kapatılmaması ama dönüştürülüyor olması önemlidir. Dersanelerde çalışan emekçilerin mağdur edilmemesi çok önemlidir. Bu arada dershane meselesinin de aslında sadece dershaneden ibaret bir konu olmadığı da ortaya çıkmıştır. Sendikamız her dönemde vesayetin karşısında olmuştur. 17 Aralık süreciyle birlikte ortaya çıkan bir vesayeti asla kabul etmeyeceğiz. Bu bir operasyondur, dış güçlerin bir operasyonudur. Ama bunun yanında eğer bir yerde bir rüşvet ve yolsuzluk varsa bunların da mutlaka ortaya çıkarılması ve milletin zihnindeki kuşkuların giderilmesini istiyoruz. Bir takım odaklara bir takım entrikacılara milli iradeyi yedirtmeyiz. Son dönemin önemli gündem maddelerinden olan yeniden yargılanma hususu da bir haktır yeni deliller ortaya çıkmış ve mahkemeler tarafından kabul edilmişse yeniden yargılama yapılabilir ama yeni ittifaklar arayışları için yeni bir takım yerlerle yakınlık kurmak için yeniden yargılanma konusunu asla kabul etmiyoruz. Ergenekoncularla, balyozcularla yaptığımız mücadelelerin akamate uğramasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen