Haber
2014-03-16 08:16:12
Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi İdareciler Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi İdareciler Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi üyesi, 15 Mart 2014 Cumartesi günü akşamı Gold Macesty otelde yapılan toplantıda okul müdürlerini bir araya getirdi.

MEB yasası ve güncel olaylar konusunda bilgilendirme ve istişarenin yapıldığı toplantı oldukça verimli geçti. Yaklaşık 350 eğitim yöneticisinin katıldığı toplantıda Şube Başkanı Numan Şeker bir konuşma yaptı.

17 Aralık Operasyonu Siyasi Bir Projedir

“Özlük ve özgürlük mücadelemizde demokrasinin kurumsallaşması açısından milletin ve milli iradenin yanında olmayı önemsiyoruz” diyen Numan Şeker, şunları kaydetti: “Onun için bu ülkede darbecilerin oyundaşı, yandaşı ve ırgatı olmuyoruz. Toplum mühendisliğinin parçası olanları ise deşifre ediyor ve kral çıplak diyoruz. Ülkemiz 28 Şubat’tan bugüne 17 yılda 6 darbe girişimine maruz kalmıştır. Hepsi de başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bir konfederasyonun ev sahipliğinde 41 çakma sivil toplum kuruluşuyla 28 Şubat’ın ‘Sivil 5’li Çete’sine özenen Ulusal Birlikçiler, demokrasiyi karartma ve milli iradeye kapatma girişimi, e- muhtıra, 7 Şubat Hakan Fidan olayı, KESK ve DİSK’in başını çektiği faiz lobisi sponsorluğunda gerçekleşen Gezi hadisesi ve son olarak da 17 Aralık Küresel Operasyonu, amaç itibarıyla birer darbe girişimidir. Ayışığı, Eldiven, Sarıkız, Kafes, Balyoz gibi deşifre olan darbe planları ‘alışmış kudurmuştan beterdir’ sözünü doğrulayan girişimlerdir. 17 Aralık operasyonu da siyasi bir projedir.”

Eğitim-Bir-Sen Milletin Belleğinde Güzel İzlenimler Bırakıyor

Türkiye’de sendika kelimesine yeniden itibar kazandırdıklarını söyleyen Şeker, şöyle devam etti: “Üniversite kapılarında gözü yaşlı kızların dramının bitirilmesi, katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılması, din eğitimine yaş sınırı engelinin giderilmesi, Milli Güvenlik Dersi adı altında eğitimde devam eden vesayetin sonlandırılması, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasının bitirilmesi, seçmeli din eğitimi imkânının getirilmesi kapsamında müfredata Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersinin eklenmesi ve kamusal alan yalanının bitirilmesi noktasında ortaya koyduğu iradeyle Eğitim-Bir-Sen milletin belleğinde güzel izlenimler bırakmıştır.”

Özlük Noktasındaki Kazanımlarımız Sendikalı Çalışan Oranının Artmasını Sağlamıştır

Son toplu sözleşmede taban aylığa brüt 175, net 123 TL, öğretmenlere 75+75 olmak üzere toplamda 150 TL özel hizmet tazminatı, 4/C’lilere 350 TL artış sağladıklarını ifade eden Şeker, “Böylece taban aylığı yüzde 17 artırdık, öğretmen maaşını yüzde 14 yükselttik, emekli ikramiyesinde 5 bin 250 TL artış sağladık, emekli maaşlarını net 146 TL artırdık, 4/C’lilerin maaşlarında yüzde 50 iyileştirme sağladık. Taban aylık zammıyla eğitim çalışanlarının yüzde 95’ine daha fazla gelir artışı elde etmiş olduk” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen