Haber
2013-07-18 09:15:43
Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi 2013-7 İl Divan Toplantısını Yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi 2013-7 İl Divan Toplantısını 18 Temmuz perşembe günü sendika merkezinde Mehmet Akif İnan toplantı salonunda gerçekleşti.

Eğitim Bir Sen Bursa Şube yönetimi ve ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıda başta toplu sözleşme süreci olmak üzere çeşitli konular görüşüldü.

Dünyanın birçok Müslüman ülkesinde Ramazan ayının sıkıntılarla başladığının altını çizen Şeker, özellikle Mısır, Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve Afganistan'da yaşanan sıkıntılara dikkat çektiği, bilgilendirme konuşmasında, Eğitim Bir Sen Genel Merkez Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği bu yıl Eğitim Bir Sen Şubelerinin iftar vermeyeceğini ve iftar için yapılacak harcamaların yangın yerine dönen İslam coğrafyalarındaki yetimler için kullanılacağını açıkladı.

Türkiye ve dünyada yaşanan güncel gelişmeleri ve Ağustos ayında başlayacak olan toplu sözleşme konularını değerlendiren Şeker, şunları söyledi; "Yüz bin sözleşmeli çalışanın kadroya geçişi için çok çalıştık. Tüm sözleşmelilerin kadroya alınması hususunu bakanlarımıza ve Başbakanımıza raporlar sunduk. Torba Yasa'nın mecliste kabul edilmesiyle birlikte 100 bin kişiye kadro yolu açılmış oldu. Kadroya geçen tüm çalışanlara hayırlı olsun."

Ağustos ayında toplu sözleşme masasına oturacaklarını, 4-C'lilerin durumuna değinen Şeker, "Daha önceleri iyi bir maaşla çalışan 4-C’liler özelleştirme sonrası 4-C statüsüne alındılar. Başlangıçta 10 ay çalışma süresi varken Memur-Sen'in çabalarıyla bu süre önce 11 aya, sonra 11 ay 28 güne çıkarıldı. Bu statüde çalışanlar hala bin 200 ile bin 250 TL gibi düşük bir ücret alıyorlar. Toplu sözleşme masasında, onların kadroya geçirilmesi, maaşlarının arttırılması, aile yardımı gibi durumlarını gündeme getireceğiz" dedi.

2011 yılında çıkartılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle mağdur edilen kesim öğretmenler ve öğretim elemanları olduğunun altını çizen Şeker, "Eşit işe eşit ücret kapsamında öğretmen ve öğretim üyelerine diğer kurumlarda dengi olmadığı için her hangi bir ek ödeme yapılmadı. Toplu sözleşme sürecinde bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

Toplu sözleşme masasına maaşların tamamının emekliye yansıması için mücadele vereceklerini söyleyen Şeker, "Maaşların yüzde 40, yüzde 50’si emekliye yansımıyor. Emekliye ayrılanların eş ve çocuk yardımı kesiliyor. 30 yıldan fazla çalışılan süreler emekliye yansıtılmıyor. Bunların düzeltilmesi için çaba sarf edeceğiz. Kamu görevlilerinin büyük bir kısmı yılın ikinci altı ayından sonra vergi dilimine girdiğinden maaşları düşmektedir. Vergi diliminin düzeltilmesini isteyeceğiz. Ayrıca kamu da kıyafet serbestliği için 10 milyon imza kampanyası başlatmıştık. Kamuda serbest kıyafet uygulaması için topladığımız 13 milyon imzanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

11 hizmet kolunun 10'unda yetkili konfederasyon Memur-Sen olduğunu söyleyen Numan Şeker açıklamalarını şöyle tamamladı; "Ayrıca en fazla üyeye sahip olması nedeniyle de genel yetkili sendikadır. Toplu sözleşme masasında KESK Kültür Hizmet Kolunda memurları temsil edecek. Daha önce üç hizmet kolunda yetkili olan Kamu Sen, bu yıl o yetkilerini de kaybetti. Toplu sözleşme masasında Kamu Sen'in imza atma yetkisi kalmamıştır. Memur-Sen olarak masanın hakkını vermek için çalışacağız. Bu yıl ki toplu sözleşmelerin kamu çalışanlarına bayram yaşatmasını bekliyoruz."

Yeni çıkan Mali yönetmelik incelendi ve bazı maddelerinin oluşturduğu sıkıntılar tartışıldı, sıkıntıların giderilmesi hakkında bir değerlendirme yapıldı.

Toplantının ardından iftara geçildi. İftar sonrası program sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen