Haber
2016-10-14 09:20:00
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ?DEN İL MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞURE

- EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’DEN İL MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARINA AŞURE

BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Muharrem ayı münasebetiyle Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlediği organizasyon ile İl Milli Eğitim personeline aşure ikram etti. Muharrem ayının İslamiyet’te haram aylardan biri olduğunu hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Cahiliye döneminde bile haram aylarda İslam topraklarında kan akmadığını belirterek, “Bugün maalesef emperyalist güçler ve terör örgütleri, hem İslam coğrafyalarında hem de ülkemizde kan ve gözyaşı akıtmaktan geri kalmıyor” dedi.

Bursa’daki 30 bin eğitim çalışanlarını temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki personellere aşure ikramında bulunduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Aşure günü, İslam medeniyetinde ve bizim medeniyet tarihimizde önemli günlerdendir. Öyle ki Kuran-ı Kerim’de ve hadisi şeriflerde aşure gününde 10 peygambere müjdelerin verildiği ifade ediliyor. Muharrem ayına erişmemizle birlikte İslâm âlemi, 1438’inci Hicri yılına da girmiş oldu. Bu vesile tüm İslam âleminin yeni Hicri yılını tebrik ediyorum” diye konuştu.

“HARAM AYDA DA İSLAM COĞRAFYALARINDA KAN VE GÖZYAŞI DİNMİYOR”

Muharrem ayının haram aylardan biri olmasına rağmen İslam coğrafyalarında kan ve gözyaşının dinmediğine dikkat çeken Numan Şeker, “Allah 12 ayın 4’ünü haram aylar olarak nitelemiştir. Kadim medeniyetimizde bu haram aylardan biri de Muharrem ayıdır. Bu aylar, cahiliye dönemi de dahil kan dökülmeyen aylardandır. Haram ayı içerisinde bulunmamıza rağmen gerek dünya ve ümmet coğrafyasına gerekse ülkemize baktığımızda hiç kimsenin haram ayı dinlediği yok. Ülkemizde terör, ümmet coğrafyasında ise emperyalist güçlerce katliamlar devam ediyor” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Biz özellikle bu anlamlı aşure gününün ülkemizde terörün bitmesine, ümmet coğrafyasında ve dünyada akan kanın durmasına vesile olmasını diliyoruz.”

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN’IN İLK AŞURESİ NUMAN ŞEKER’DEN

300’e yakın personelin bulunduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde aşure dağıtımı, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker’in Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya ikramda bulunmasıyla başladı. İslam alemi adına anlamlı bir ay olan Muharrem ayında gerçekleştirdikleri aşure ikramından dolayı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Numan Şeker’e yönetimine teşekkürlerini iletti. Aşure ikramında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da nasibini aldı. Başkan Numan Şeker’in kendisine ikram ettiği aşurenin bu yıl ilk kez yediği aşure olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; tüm İslam âleminin aşure gününü kutlayarak, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi’nin anlamlı günde gerçekleştirdiği etkinlikten dolayı Numan Şeker’e ve sendikasına teşekkür etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen