Haber
2017-03-14 09:20:18
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ VE GENÇ MEMUR-SEN BURSA İL BAŞKANLIĞI'NDAN ANLAMLI KAMPANYA

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ VE GENÇ MEMUR-SEN BURSA İL BAŞKANLIĞI’NDAN ANLAMLI KAMPANYA
BURSA'DA KİTAP BAĞIŞI KUMBARALARIYLA LİSEYE KÜTÜPHANE DESTEĞİ

Bursa'da kütüphanesi olmayan bir okula kütüphane yapmak adına Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı öncülüğünde şehrin belirli yerlerine bıraktıkları kumbaralarla kitap bağışı kampanyası başlattı.

Türkiye'nin eğitim iş kolunda en büyük sivil toplum örgütü olan Eğitim-Bir-Sen ile gençlik teşkilatları içerisinde en çok üyeye sahip Genç Memur-Sen öncülüğünde her yıl 7 bölgede kurulan 7 kütüphanelerden biri bu yıl Bursa'da kuruluyor. Bursa'da bir lisede ‘Yedi Güzel Adam' ismiyle oluşturulacak kütüphane için Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi ve Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı, Bursa İl Milli Eğitim önünde basın açıklaması düzenledi. İl Milli Eğitimin ve Valiliğin destek olduğu kampanya kapsamında şehrin muhtelif yerlerine konulan kitap bağışı kumbaralarıyla kütüphane için kitap toplanacak. Kumbaralara bırakacakları kitaplarla kampanyaya tüm halk destek olabilecek.

NUMAN ŞEKER’DEN TÜM BURSALILARA KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
Tüm Bursalıları anlamlı kampanyaya destek olma çağrısında bulunan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Kütüphane kampanyamızın açılışını temsilen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önünde başlattık. Dolayısıyla kitap bağışı kumbaralarımızın birini de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, üniversitemize, AVM'lere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Yıldırım Merkez İmam Hatip Lisesi’ne, Mihraplı İmam Hatip Lisesi’ne, Karasu İmam Hatip Lisesi’ne ve Nilüfer İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirdik. Kumbaraların yanı sıra isteyen ellerindeki kitapları sendika binamıza getirerek de kampanyaya destek olabilecek" dedi.

NUMAN ŞEKER: “PROJELER ÜRETEREK SENDİKACILIK YAPIYORUZ”
Her zaman milletin değerleri yanında yer alarak sendikacılık yapmaya özen gösterdiklerini belirten Numan Şeker, "Bazıları bizlerin burada olmasını adeta çekemiyor. İl milli eğitimin sendikal ayırım yaptığı şeklinde ifadeler kullanıyor. Sendika olarak biz Milli Eğitim'in önüne camları. kapıları kırmak için gelmiyoruz. çok anlamlı projelerle, kitap toplamak için buraya geliyoruz .İl Milli Eğitim ve Valilikten izin alarak Bu çalışmaları yapıyoruz. Bizler projeler üreterek müdürlüğümüze geliyoruz. Çünkü birileri cam çerçeve indirerek sendikacılık yapıyor, birileri çocukların ellerine kitap ve kalem vermek yerine silahlar vererek dağa gönderiyor, diğer sendikalar ise Atatürk maskesi altında dini değerlerimize küfrederek sendikacılık yapıyor. Bu bağlamda da öncü olacak çocuklarımızı uyuşturucuyla veya silahla buluşturmak değil; kitaplarla buluşturmak adına böyle güzel bir projeyi başlattık" diye konuştu.

YUNUS EMRE ALTINTAŞ: "KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKUL EKSİK OKULDUR"
Kütüphanesi olmayan okulun kendileri açısından pek çok bakımdan eksik ve yarım olduğunu ifade eden Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş ise, "Sadece kütüphanenin bulunması değil; aynı zamanda kütüphanelerin işlevsel hale getirilmesi de projemizin amaçlarından biridir. Kitap kumbaralarımızın biri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Kütüphaneler Haftası'nın da bu çalışmamızla daha da anlam kazanacağını inanıyoruz. Açılışımızı da Kütüphaneler Haftası'nda yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 
Konuşmaların sonunda sendika üyeleri, İl Milli Eğitim çalışanları ve öğrenciler kumbaraya attıkları kitaplarla kampanyaya destek oldu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen