Haber
2016-02-25 08:18:21
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÖĞRETMENLERİ İDARECİLİK SINAVINA HAZIRLIYOR

   EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ ÖĞRETMENLERİ İDARECİLİK SINAVINA HAZIRLIYOR

BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavı öncesi öğretmenler için hazırladığı kursların startını Demirtaşpaşa Mesleki ve Ticaret Anadolu Lisesi’nde verdi.   

 

               Bursa’da hizmet sendikacılığı ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ve yükselmelerine katkı koyan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi; Demirtaşpaşa Mesleki ve Ticaret Anadolu Lisesi’nde yaklaşık üç hafta sürecek eğitim seminerleri ile öğretmenleri, 20 Mart tarihinde düzenlenecek müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavına hazırlıyor. Hafta içi 18.00-20.30 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-16.00 saatleri arasında konularında uzman öğretmenlerin meslektaşlarına 12 Mart tarihine kadar vereceği kurs; 19 farklı ders üzerinden 55 saatten ve iki deneme sınavından oluşacak.             

“KAMU ÇALIŞANLARININ HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN VARIZ”

                Açılış konuşmasını yaparak kursun startını veren Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Sendika olarak her zaman özelde üyelerimizin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele ettik. Bu hakları gasp etmeye yönelik kim varsa değil iktidar, babamız dahi olsa onun karşısına dikiliriz. Çünkü kamu çalışanlarının haklarını savunmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Bunu da yapmaya gayret ediyoruz ve yaptığımıza da inanıyoruz” dedi.

 

“SON GÜNLERDE BAZILARIN NASIL SENDİKACILIK YAPTIĞINI ÇOK İYİ GÖRÜYORUZ”

                Birilerinin sendikacılık adına neler yaptıklarını son günlerde çok iyi gördüklerini ifade eden Başkan Numan Şeker, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da öğretmenlerin haklarını korumak adına kurulmuş sendikaların nasıl PKK terör örgütüyle, vatan hainleriyle yan yana omuz omuza beraber mücadele ettiklerini gördük. Can güvenliği olmadığı için oradan ayrılan öğretmenleri tehdit edip ‘bir daha geri dönemezsiniz’ diyerek, PKK’nın yanında yer alan sivil toplum örgütlerinin meydanlara çıkıp ‘biz öğretmenlerin haklarını koruyoruz’ demelerini; biz kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN BAŞARISI BİZİM DE BAŞARIMIZ”

              Sendika olarak müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavları ile ilgili hazırladıkları kitapların çok ciddi bir komisyonla hazırlanarak güncellendiğini hatırlatan Başkan Şeker, “Hazırladığımız kitaplar, diğer sendikalar gibi önceki sınavlardan çıkmış sorularla ve güncellenmeden hazırlanmadı. Sendikamızın oluşturduğu kitap, gerçekten çok ciddi komisyonla üzerinde titizlik çalışılıp güncellenerek hazırlandı. İki bin üyemize de bu kitapları dağıttık. Bunlara destek olmak amacıyla öğretmen arkadaşlarımız için bu eğitim seminerlerini  düzenliyoruz. Bu bağlamda her zaman üyelerinin yanında yer alan Eğitim-Bir-Sen, meslekte yükselmelerinde de katkı koymak adına gereken tüm gayreti gösteriyor” şeklinde konuştu. Gerek hazırladıkları kitaplarla gerekse de gerçekleştirdikleri kurslarla üyelerinin sınavlarda başarılı olmasını amaçladıklarına dikkat çeken Numan Şeker, “Üyelerimiz sınavdaki başarısı ile biz de sendika olarak kendimizi başarılı addedeceğiz” diyerek, “Hem seminerde hem de sınavda öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Kursun gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan başta Demirtaşpaşa Mesleki ve Ticaret Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Keskin olmak üzere konularında uzman seminer hocalarımıza teşekkür ediyorum.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen