Haber
2022-03-26 09:31:01
Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube 2022 Mart ayı genişletilmiş il divan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya şube yönetimi, ilçe yönetimleri ve Komisyonlar (Şube Kadın, Emekli, Engelli, Gençlik Komisyonu ) katıldı. Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül ve Büro Memur Sen Şube Başkanı Eyüp Akbulut ta toplantıya misafir davetli olarak katıldılar.

Eğitim ve sendika gündeminin değerlendirildiği toplantıda, şube olarak faaliyetler ve planlamalar teşkilât ile paylaşıldı, istişare edildi.

Birinci bölümde ilçe başkanları kendi ilçeleri hakkında sendikal bilgilendirme ve değerlendirme yaptılar. Komisyon başkanları komisyonlarının faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptılar.

Şube başkanı Ramazan Acar yaptığı konuşmada güncel konuları değerlendirdi. Sendikal açıdan bilgilendirme yaptı. Görevinden alınan Mithatpaşa Ortaokulu müdürü Haydar Akın'a kurulan kumpasın arkaplanını açıklayan Acar, basın açıklaması ile yetinmeyeceklerini ve Haydar Akının görevine iade edilinceye kadar sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Acar; “Yeni Bir Dünyanın, Yeni Bir Türkiye'nin ve erdemli bir sendikal inşa’nın gerçekleşmesi için daha çok çalışmaya devam” dedi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül yaptığı konuşmada güncel konularda değerlendirmelerde bulunarak görevden alınan Müdür Haydar Akın konusunda açıklamalarda bulundu. Sosyal medyayı etkin kullanmanın önemini vurguladı.

Fullbright gerçektir bir şehir efsanesi değildir

Toplantının ikinci bölümünde, Doç. Dr. Hanifi Parlar, Fullbright konulu bir seminer verdi.
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze Milli Eğitimin yapılandırılma sürecini özetleyen Parlar, dış etkiye vurgu yaparak Fransa, Almanya ve ABD nin Milli Eğitime etkisini ve tarihsel dönemlerini örneklerle açıkladı.

2. Dünya savaşından sonra Milli Eğitimimizin ABD’nin etkisine girdiğini izah den Parlar hoca Fullbright’ın da bu aşamada kurulduğunu, ABD’nin birçok ülkenin eğitim sitemini Fullbright anlaşmaları ile dizayn ettiğini açıkladı. Hanifi Parlar; ABD nasıl ki askeri üsler kurarak ülkeleri kontrol etmeye çalışıyor. Fullbright da eğitim. Öğretim, kültürel açıdan aynı şeyi ifade ediyor. ABD’nin askeri üsleri gibi Fullbright ta sadece Türkiye’yi değil bir çok ülkenin eğitim sistemini tasarımlamak için kurulmuştur.

Fullbright’ın bir anlaşma değil kanunlarımızda olduğunu söyleyen Parlar, yönetiminin 4 Türk ve 4 yabancıdan (ABD) oluştuğunu başkanlığını ise ABD elçisinin yaptığını ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen