Haber
2021-05-13 09:29:04
Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın katılımıyla teşkilat bayramlaşması yaptı

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın da katıldığı çevrimiçi bayramlaşma programına, Şube yönetimi, Denetleme ve Disiplin Komisyonları, İlçe yönetimleri, Kadın Komisyonu, Engelli Komisyonu ve Genç Memur Sen üyeleri katıldı.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın; teşkilatın bayramını kutlayarak içinde bulunduğumuz dönemin önemine vurgu yaptı ve Eğitim-Bir-Sen olarak, bayramın, adeta üzerine ölü toprağı serpilmiş olan ümmetin vicdanının, ruhunun, bilincinin yeniden canlanmasına, sahiplenme ve dayanışma duygu ve pratikleriyle kardeşliğin yeniden hakiki anlamını bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Sevgi, kardeşlik, muhabbet, kucaklaşma, barışma günleri demek olan bayramın İslam âlemine ve insanlığa barış, huzur, hayır getirmesini temenni ediyor; üyelerimizin, milletimizin ve ümmetin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyoruz.” dedi. Memur-Sen Konfederasyonu olarak Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgal girişimini 81 ilde protesto ettiklerini ifade eden Yalçın, Mescid-i Aksa; Kudüs onurumuz, Filistin mücadelesi gururumuzdur” dedi.

Hep birlikte söz söylersek İsrail yıkılacak, Filistin kurtulacak

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet, insan olmanın asgari şartı, bugün bu meydanda toplanmaktır. İsrail’in vahşetini, işgalini, zulmünü, zorbalığını bitirmek için haykırmaktır. İsrail vahşetiyle birlikte sömürü zihniyetine de son vermek için direnmek gerek. Biz biliyoruz ki, ABD ve sistemin egemenleri, İsrail’in kan değirmenine su taşıyor. Kudüsü gündemde tutmanın, yapılan eylemlerin devamlılığı ve sürdürülebilirliği önemlidir. Biz susmazsak, biz vazgeçmezsek, biz direnmeye devam edersek, biz hep birlikte söz söylersek İsrail yıkılacak, Filistin kurtulacak; Siyonizm de, işgal de, zulüm de bitecek. İsrail, Mescid-i Aksa’da yok oluşuna yürüyor. İsrail’in yıkılışını da, enkazını da göreceğiz. İsrail’e ses çıkarmayanların, vahşete söz söylemeyenlerin, soysuz siyonizme devlet diyenlerin yüzüne tüküreceğiz.”

Sesi yükseltmenin yanında sözü de yükseltmeliyiz

Önümüzde toplu sözleşme süreci olduğunu bunun için çeşitli hazırlıklar içinde olduklarını ifade eden Yalçın, kamu çalışanlarının hak kayıplarının telafisi için mücadele ettiklerini ve köprüden önce son çıkış mesabesinde olduklarının altını çizdi. Sesi yükseltmenin yanında sözü de yükseltmek istiyoruz. Biz bu meyanda birçok çalışma içindeyiz, pek çok araştırma yaptırıyoruz.” dedi.

Ali Yalçın, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine rağmen, geçen yılki mutabakata göre sayısını artırma başarısı göstermesinden dolayı şube başkanı Ramazan Acar şahsında tüm teşkilata teşekkür ettiğini ifade ederek başarıların devamını diledi.

Şube Başkanı Ramazan Acar’ın sendikal gündem ve diğer gelişmeler hakkında Bursa yerelinde bilgilendirme yaptı ve mutabakat öncesi süreçte dikkat edilmesi gereken konuları ifade ederek teşkilatın bayramını kutladı.

Komisyon ve ilçe başkan ve üyelerinin selamlama konuşmalarının ardından bayramlaşma sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen