Haber
2021-10-02 09:29:46
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Eylül (2021) ayı il divan toplantısı yapıldı

Şube yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla sendika merkezinde gerçekleştirilen il divan toplantısında pandemi sonrası yeni başlayan eğitim öğretimin sorunları sendikal açıdan değerlendirildi. Önümüzdeki günler için yeni kararlar alındı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi.

PCR testi zorunluluğundan vazgeçilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar; “PCR testi ve aşı tartışması üzerinden zorlamalarda bulunmak eğitime katkı sağlamayacak, okulların açık tutulması hedefine de hizmet etmeyecektir. Eğitimcilerin kahir ekseriyeti, yüzde 90’ın üzerinde aşı olmuşken dayatmalar yerine eğitimcilerin derslerine odaklanması sağlanmalı, moral ve motivasyonunu bozacak politikalardan uzak durulmalıdır.” dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin 2022 yılı için 400 TL’ye çıkardık

Toplu sözleşme ikramiyesinin 2022 yılı için 400 TL’ye çıkarılmasını sağladıklarını ifade eden Acar, böylece örgütlü ile örgütlü olmayan arasında bir farkın ortaya çıkmasını sağladıklarını, 2023 yılında ise bu rakam daha da artacağını söyledi.

3600 ek gösterge konusu 2022 yılı içinde çözüme kavuşacak

3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu toplu sözleşmede karara bağladıklarını dile getiren Acar; “Yıllardır sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konularını gündemine getirdik bu toplu sözleşmede kayıt altına aldırdık. Bakanlık ile yetkili konfederasyon Memur-Sen 2022’de bu konular çalışacak.” dedi.

4688 sayılı Kanun’un değişmelidir

Artık 4688 sayılı Kanun’un değişmelidir diyen Acar, “İşçi toplu sözleşmeleri ile kıyaslandığında memur toplu sözleşmeleri gerek işleyiş gerekse süre bakımından dezavantajlı bir durum oluşturuyor. Biz kanunun daha adil ve süreci daha kolay işletecek şekilde değişmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Okulların ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır

Okullara Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınan personelin yeterli olmadığını ve okul bütçelerinin temizlik masraflarını karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Acar, şunları söyledi: “Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalı, eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmelidir. Bu ihtiyaçların karşılanması, hijyen standardının sağlanması için eğitim kurumlarına bütçe verilmelidir.”

Şef, memur ve hizmetlilerin emeklerinin karşılığını alabilmelidir

Daha nitelikli ve verimli bir eğitim için çaba sarf ettiklerini, çalışmalar gerçekleştirdiklerini, raporlar hazırladıklarını, sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunduklarını, eğitim ortamlarının hazırlanmasını sağlayan şef, memur ve hizmetlilerin alın terinin karşılığını alabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Acar, “Şef, memur ve hizmetlilerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da emek harcayacağız, sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen