Haber
2016-01-20 08:18:04
EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBESİ VE MEMUR-SEN İL BAŞKANI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

DİYANET-SEN BURSA ‘DİYANETİNE SAHİP ÇIK’TI
 DİYANET-SEN BURSA, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

             Memur Sen’e bağlı Diyanet-Sen Bursa Şubesi, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik karalama kampanyalarına sert cevap verdi. Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 No’lu Şubesi katılımı ile gerçekleştirilen basın açıklamasında diyanete yönelik yapılan saldırıların tek bir kaynaktan beslendiğinin altını çizen Diyanet-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Gümüş, “Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı hedefe koyuyor ve kınıyoruz” dedi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker de Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu ve bu eylemleri gerçekleştirenlerin ‘aydın’ değil, ‘karanlık’ insanlar olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik yapılan itibarsızlaştırma çalışmasına Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Bursa 1 No’lu Şubesi’nden yanıt gecikmedi.

 

 

              Bursa İl Müftülüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı yapılan iftira ve karalama kampanyasını sert bir dille kınayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapılan saldırının maksadının sanıldığından çok daha büyük olduğunu belirtti. Numan Şeker, “Bu eylemler Türkiye’nin en saygın kurumlarından olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı direkt olarak hedef almaktadır. Diyanet İşleri Başkanı’nın makam aracı ile ilgili başlayan karalama kampanyasının devamını da bugün yaşıyoruz. Medya bilinçli bir şekilde bu hain planlar için kullanılıyor ve Türk halkının gözünde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı küçük düşürerek itibarsızlaştırma politikası üzerinde duruluyor. Kendini aydın gösteren bu karanlık insanların planlarının farkındayız ve bu haksızlığın karşısında durmayı asli görevlerimiz addediyoruz. Yapılan saldırılar tüm İslam alemine ve Müslümanlara karşıdır. Tüm İslam coğrafyasının adeta yangın yerine döndüğü bugünlerde yapılan böylesi bir hainliğin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. Numan Şeker’in ardından hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Yüksel Gümüş, “Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet’e dair tek bir olumlu cümle kurmayanların Diyanet’in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır” diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ümmet coğrafyası için tek umut olduğunun altını çizen Başkan Yüksel Gümüş, “Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan yoksunu, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, ne de ezanı, Kuran’ı dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolleri tek tek elimizden kayar gider” şeklinde konuştu. Bu saldırıları yapanların ülkedeki diğer karışıklıklara sebep olanlarla aynı kaynaktan beslendiğine dikkat çeken Gümüş, “Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıları ‘Fransa Çocuklarına Ağlıyor’ diyerek manşet yapanlar, İstanbul’da yaşanan saldırı için ‘Katliam Ülkesi’ diyebiliyor. Kendilerine Türkiye’den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip, ‘Aylan bebek büyüseydi o da bir tacizci olurdu’ diyecek kadar İslam’a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindeler” dedi.
 

                                                                  DİYANETİNE SAHİP ÇIK


                 Müslümanların Diyanet İşleri Başkanlığı’na sahip çıkması gereken en önemli dönemden geçildiğini hatırlatan Başkan Yüksel Gümüş, “Dünyanın vicdan yoksunluğu yaşadığı, Avrupa’nın insanlık dramına kayıtsız kaldığı, fosfor bombalarının kilometrelerce öteden gönderildiği bir dönemde Diyanetine sahip çık. Hiçbir strateji Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli değildir. ‘Hiçbir siyaset Müslümanların parçalara ayrılarak birbirini katletmesini önlemekten daha önemli değildir’ diyen Diyanetine sahip çık. Sokakların ateş çemberine dönüştüğü, metropollerin artık mayınlı arazi olduğu hendeklerin kazıldığı bu ülkede gençliğe sahip çıkmaya çalışan Diyanetine sahip çık” diye konuştu. Ümmetin ocağına ateş düşerken ve tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı hakimken dünyaya İslam’ı anlatan Diyanet’e sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Gümüş, “Kendilerine alim diyenlerin hile ve tuzaklarla vicdanı ve insanı hedef aldığı, insanlığın imanının çalındığı günümüzde imana ve İslam’a sahip çıkan Diyanetine sahip çık” diyerek sözlerini noktaladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen