Haber
2016-04-22 09:18:48
EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE OKUL MÜDÜRLERİYLE BULUŞTU

   EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE COŞKULU BİR KATILIMLA OKUL MÜDÜRLERİYLE BULUŞTU

 

              BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Bursa’daki eğitim kurumlarının müdürleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

               BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen istişare toplantısına eğitim kurumlarının müdürleri yoğun katılım sağladı.  Sendikacılığın, emeğin ve ekmeğin mücadelesi olduğunu belirten  Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Türkiye’de demokrasinin korku tünelinden çıkma mücadelesinde en anlamlı katkıyı sunan bir teşkilat olduklarını söyledi. Özgürlüğün olmadığı, demokrasinin korku tünelinden çıkılmadığı ortamlarda sendikacılık bir anlam ifade etmediğinin altını çizen Başkan Numan Şeker, “Demokrasiyi ham demokrasi olmaktan tam demokrasi olmaya getirecek, ülkede temel hak ve özgürlükleri garanti altına almayı sağlayacak olan sivil toplum örgütlenmeleri, demokratik kuruluşlar ve en önemlisi sendikalardır. Son dönemlerde Memur-Sen’in sorumluluk alması, elini taşın altına koyması, milletin ve millet iradesinin yanında durmasıyla bu anlamda geleceğe dair ümit yeşermiştir” dedi.

“YETKİYİ VE ETKİYİ BU SENE DE KATLAYARAK ARTIRACAĞIZ”

                Mart ayında bütün şubeler içerisinde üniversitelerde dahil olmak üzere sendikaya 676 üye yaparak 1 ayda en çok üye yapanın Bursa şubesinin olduğunu ifade eden Başkan Numan Şeker, “Sendikal tarihe altın harflerle yazdırarak, bu başarıya imza atan ve katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 15 Mayıs’a çok kısa bir süre kalsa da gayretli çalışmalarla bu yılda Bursa’da etkin ve yetkili sendika olacaklarına dikkat çeken Numan Şeker, “Biz, sendikacılığı saf manada üye yapma yönüyle değil; gerçekten sendikacılığı, sosyal yönde nasıl çalışmalar yapması gerektiğini, hizmet sendikacılığı bağlamında da ne gibi hizmet sağlaması gerektiğini inşallah Bursa şubesi olarak eğitimcilerimize çalışmalarımızla göstereceğiz. Sendikamıza üye yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü sendikacılık bir yönüyle de böyle bir şey bir oy ile de yetkiyi alabilir, bir oyla da yetkiyi kaybedebilirsiniz. İnşallah 3 bin oy ile Bursa’da etkili olacağız. Bursa’da 17 ilçenin 17’sinde de yetkiyi alacağız” diyerek, şunları kaydetti: “Bu noktada üyelerimizin destekleri bizler için büyük önem arz edecek.” 

“TAMAMINI TOPLASANIZ BİR MEMUR-SEN ETMİYORLAR”

              28 Şubat süreciyle ülkede tekrar darbe dönemi yaşandığını ancak bu defa darbenin silahlı kuvvetler tarafından değil de sivil kuvvetler eliyle yapıldığını ve bazı sendikaların da marifetmiş gibi darbecilere destek verdiğini ifade eden Başkan Şeker, Türkiye’de sendikaların üç sorunu olduğuna işaret ederek, “'Birincisi, sendikalar bu ülkede demokrasi ile sorunlu. İkincisi, darbe dönemlerinde düzgün durmayan sendikal yapılar var. Üçüncüsü de, değerlerle kavgalı sendikalar var. Milletin inancına, dinine, diyanetine, değerlerine ilişkin herhangi bir olumlu cümle kurulduğunda hırsından tepinen bazı sendikal yapılar var. Biz ‘kral çıplak’ deyip fotoğrafı gösterdiğimizde, çıldıran oluşumlar var. Ülkede enteresan bir gündem cereyan ediyor. Bir eğitim sendikası kalkıp LGBTİ komisyonları kuruyor. Okullarda LGBTİ ile ilgili paylaşımlar ve faaliyetler yapıyor. Bu anlamda eğitimin, toplumun ve milletin DNA’sı ile oynamaya çalışıyor. Ondan sonra toplumda cereyan eden sevimsiz hadiselerde sesini yükselterek zeytinyağı gibi üste çıkmaya ve suçunu bastırmaya çalışıyor. Anormal olmayı savunanlar, anormalliğin topluma yaygınlaşmasının mücadelesini verenler bu ülkede anormal hadiseler olduğunda bir başkasının üzerine atmaya çalışıyor. Onun için bu ülkede sendikaların 3D sorunu var diyorum. Demokrasi konusunda samimi değiller, darbeler konusunda destekçiler ve değerler konusunda düşmanlar. Fakat kan kaybediyorlar, tamamını toplasanız bir Memur-Sen etmiyorlar” diye konuştu.

“OLAYLARI SENDİKAYA İNDİRGERSEK HEPSİNDE BİR ŞEY ÇIKAR”

                Şu anda Türkiye’de islami STK’lar üzerinden algı operasyonları yapılmaya çalışıldığını belirten Numan Şeker, “Ensar Vakfı ve en önemlisi de Eğitim-Bir-Sen üzerinden taciz olayları ile ilişkilendirilerek, kurumlarımız ve STK’lar milletin nezdinde küçük düşürülmeye çalışılıyor. 18 milyon öğrencisi olan ve 1 milyon eğitim çalışanı olan bir kurumda, patolojik ve psikolojik vakaları olan  insani hassasiyetinden uzak  birilerinin çıkması gayet normaldir. 5 kişi 10 kişi olabilir. Ama bunların üzerinden bütün kurumları, 1 milyonluk eğitim camiasını töhmet altında bırakmak ne akla ne vicdana yakışır” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Son günlerde zaman zaman basında da yer alıyor. İşte ‘Eğitim-Bir-Sen çalışanları şöyle yaptı’ diye. Bir kuruma bu olayları indirgeyerek suçlamak doğru bir yaklaşım değil. Böyle psikolojik rahatsızlıkları olanlar her kurumdan çıkabilir. Biz bunların hepsine karşıyız ve hep beraber de karşı durmalıyız.”

“OKULLARIMIZDA BELLİ MERKEZLERDEN ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

            Sendika üyesi eğitim çalışanlarını üzerine atılabilecek iftiralara karşı uyarmayı da ihmal etmeyen Şeker, “Özellikle son günlerde okullarımızda belli merkezlerden algı oluşturulmaya çalışılıyor. Çocuklara  taciz üzerinden bir algı oluşturuluyor. Bunun için kurum amirleri olarak, öğretmen arkadaşlarımızı lütfen uyararak daha dikkatli davranmalı tavsiye edin. Çünkü istismara açık bir konu” şeklinde konuştu.

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen