Haber
2019-11-07 09:24:32
EBS YÖNETİMİ YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERLE ORHANGAZİDE BULUŞTU

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu şube başkanı Ramazan ACAR, başkan yardımcısı Cüneyt Vardar, Orhangazi ilçe başkanı Selahattin Siyambaş ve yönetimi ile ilçede bulunan okullar ziyaret edilerek öğretmen arkadaşlara sendika faaliyetlerimiz hakkında bilgi verildi. Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saadet Öcal Giray İş Okulu, Ahmet Yesevi Ortaokulu, Gaziosmanpaşa Ortaokulu, Abdulhamit Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Şehit Bülent İlkokulu ve Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere 8 kurum ziyaret edildi.

Bursa 1 Nolu şube başkanı Ramazan Acar, başkan yardımcısı Cüneyt Vardar, Orhangazi yönetiminin katılımı ile akşam Orhangazi Marzimde yeni atanan öğretmenler, işyeri temsilcileri ve Hanım Komisyonu üyeleri buluşması gerçekleştirildi.

EBS İlçe Temsilcisi Selahattin Siyambaş, ilçedeki sendikal gelişmeleri ifade eden bir konuşma yapmasının ardından söz alan şube başkanı Acar, Orhangazi ilçe teşkilatına hitap etti.

Öğretmenlik mesleği kutsaldır, yeni aramıza katılan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar öğretmenlere seslenerek "Uzmanlık mesleği olan öğretmenlik mesleğini seçip atanmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum, Öğretmenlik mesleği saygın bir meslektir. Özen gösterilmesi gereken ve sorumluluğu çok olan bir meslektir. Evine iş götürülen tek meslektir. Sizin her hareketiniz öncelikle öğrencileriniz tarafından olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından hassasiyetle takip edilecek ve örnek alınacaksınız. Çocuklarımıza gençlerimize vereceğiniz bilgilerin yanı sıra vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine sahip, ahlaklı ve  dürüst nesilleri sizler yetiştireceksiniz." dedi.

Sendikamızın bugünlere nasıl geldiğini, sendikalı olmanın öneminden ve sendikamızın kazanımlarından bahseden Ramazan ACAR, toplu sözleşme sürecinde sendikanın talepleri ve yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Akademik Liselere yeni sınırlamalar getirilmeli, mesleki eğitim teşvik edilmelidir

2020-2021 eğitim - öğretim yılında Bursa genelinde 17000 8.sınıf öğrencisi fazladan mezun olacak. Bu durum 66 aylıkların sekiz sene önce eğitim-öğretime başlamasından kaynaklanmaktadır. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan liselere (anadolu liseleri) yeni sınırlamalar (Kontenjanlar arttırılmaz ise) veya farklı kriterler getirilerek yığılmalar önlenebilir. Yoksa bir çok okul ikili öğretime başlayacaktır.İkili öğretim mesleki eğitime iyice zarar verecektir.Her halükarda mutlaka ama mutlaka Anadolu liselerine kayıtlarda sınırlamalar getirilmelidir. LGS sınavına gireceklere de farklı kriterler getirilmelidir. Öğrencilerimizin ülkemizin geleceği olan Mesleki Eğitime yönlendirilmesi gerekmektedir.  MEB tarafından mesleki eğitimi teşvik edici ve gerçekçi adımların atılması gerekmektedir.

Göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlara görevlerinde başarı dileklerinde bulunularak, sendikamızın "Kelebeğin Rüyası" adlı kitabı hediye edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen