Haber
2019-11-05 09:24:31
EBS MUSTAFAKEMALPAŞA YÖNETİMİ YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu şube başkanı Ramazan ACAR ve Mustafakemalpaşa ilçe başkanı Hasan Duran ve yönetimi ile ilçede bulunan okulları ziyaret ederek öğretmen arkadaşlara sendika faaliyetlerimiz hakkında bilgi verildi. Züferbey İmam Hatip Ortaokulu, Ş.Tuncay Çanak İlkokulu, Güner Şenpamukçu Ortaokulu, Sedat Karan Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, M. Akif İO-OO, Kız İmam Hatip Lisesi, Hasan Celal Güzel MTAL, Hamzabey Bilim Sanat Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere 10 kurum ziyaret edildi.

İlçe Milli Eğitimde şube müdürlüğü görevine başlayan Hakan Yastıkçıoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu.

Eğitimin sorunlarını tespit ediyor, çözüm önerileri üretiyor ve elimizi taşın altına koyuyoruz.

Eğitim çalışanlarının sorunları, geçici işlerle, zülfüyâre dokunmayan girişimlerle çözülemeyecek kadar yapısaldır, derindir diyen Ramazan Acar, eğitimde vasatı aşmak, yüksek kaliteye odaklanmak; üzerinde iyi düşünülmüş, paydaşlarla istişare edilmiş sürdürülebilir politikaların belirlenmesi ve uygulanmasıyla mümkündür. Biz dün olduğu gibi bugün de eğitimin sorunlarını tespit ediyor, çözüm önerileri üretiyor ve elimizi taşın altına koyuyoruz. Değişim ve dönüşüm iradesinin meşruiyetinin tartışılmaması, fikirde isabet, eylemde muvaffakiyet, millette memnuniyet isteniyorsa, süreç, sahadaki tecrübelerle, paydaşların görüşleriyle olgunlaştırılmalıdır” dedi.

Sadece sorunları dile getirmiyor, çözümü de öneriyoruz

Sorunları dile getirmekle, şikâyetle yetinmediklerinin altını çizen Acar, “Türkiye’nin erdemli hareketi, entelektüel birikimi olan Eğitim-Bir-Sen olarak hangi sorunu dile getirmişsek, çözüm önerisini de yanına sıralamışızdır. Öğretmen yerleştirme sisteminden Öğretmenlik Meslek Kanunu’na, öğretmene şiddetten kariyer ve liyakat sistemine, kurum yöneticiliğine münhasır kadro verilmesinden üniversitelerdeki idari ve akademik personelin sorunlarına, okullara bütçeden sözleşmeli istihdam meselesine kadar hangi konuya itiraz etmiş, hangi sorunu dile getirmişsek mutlaka o konularda çözüme yönelik çalışmalar da yapmış ve bunları paylaşmış, paylaşıyor, paylaşmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

EBS Mustafakemalpaşa yönetimi yeni atanan öğretmenler ve okul yöneticileri ile bir buluşma gerçekleştirdi

Bursa 1 Nolu şube başkanı Ramazan ACAR'ın katılımı ile akşam öğretmen evinde Okul yöneticileri ve aday öğretmen buluşması programı gerçekleştirildi.

Programın bir konuşma yapan Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar öğretmenlere seslenerek "Kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini seçip atanmanızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum, Gerçekten güzel bir meslek seçtiniz. Öğretmenlik mesleği saygın meslekler arasında en önde gelmektedir. Bu saygınlık, dikkat, özen gösterilen meslekler beraberinde de bazı mesuliyetler getirmektedir. Sizin her hareketiniz öncelikle öğrencileriniz tarafından olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından hassasiyetle takip edilecek ve örnek alınacaksınız. Çocuklarımıza gençlerimize vereceğiniz bilgilerin yanı sıra vatanına, milletine ,milli ve manevi değerlerine sahip , ahlaklı ve  dürüst nesilleri sizler yetiştireceksiniz." dedi.

Sendikamızın bugünlere nasıl geldiğini, sendikalı olmanın öneminden ve sendikamızın kazanımlarından bahseden Ramazan ACAR, toplu sözleşme sürecinde sendikanın talepleri ve yaşananlar hakkında bilgi verdi.

EBS İlçe Temsilcisi Hasan Duran, ilçedeki sendikal gelişmeleri ifade eden bir konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Musta Efe ise toplantıya katılarak bir selamlama konuşması yaptı.

Sendikamız Mustafakemalpaşa ilçe temsilciliğine yıllarca emek vermiş emekli öğretmen Kadir UÇ hocamıza geçmiş yıllardaki çalışmalarından dolayı plaket verildi.

Göreve yeni başlayan öğretmen arkadaşlara görevlerinde başarı dileklerinde bulunularak, sendikamızın "Kelebeğin Rüyası" adlı kitabı hediye edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen