Haber
2021-01-29 09:28:04
EBS Bursa1 yılın ilk il divan toplantısını Hasan Yalçın Yaylanın katılımıyla yaptı

EBS Bursa1 No'lu Şube yılın ilk il divan toplantısını Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube, 2021 yılı Ocak ayı il divan toplantısını, Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın Yayla’nın katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıya Şube yönetimi ve ilçe başkanları katıldı.

Divan üyelerinin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda pek çok husus ele alındı.

“Eğitim-Bir-Sen olarak sorun odaklı değil çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz” diyen, Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın Yayla yaptığı konuşmada; Türkiye nereye gidiyor, dünya nereye gidiyor, küresel ölçekte eğitim alanında neler oluyor gibi genel konularda değerlendirmelerde bulundu.

Hasan Yalçın Yayla, "Bakanlığın hangi konuda olursa olsun uygulamaya koyduğu değişikliğin eğitim çalışanlarına yansıyan tarafıyla ilgilenmek bizim birinci önceliğimizdir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitimine de kayıtsız kalamayız. O bakımdan yetkili sendika olarak eğitimin her sorunu bizim ilgi alanımızdadır" dedi.

Hasan Yalçın Yayla ilçe başkanlarının sorularını da cevaplandırdı.

Meslek kanundan 3600 ek gösterge konusuna, yönetici atama yönetmeliği taslağından Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği yazılara, pandemi sürecinin getirdiği eğitim sorunlarından sendikal çalışmalara, ünvan değişikliği sınavının e-sınav şeklinde yapılmasından toplu sözleşme yasasının değişmesine, alan değişikliği konusundan vergi dilimine, öğretmen atamadan özür grubu atamalarına, Bursa'ya özel bir konu olan 2016 mağdurlarından 28 Şubat mağdurlarının bazı haklarını alamadığı konusuna, banka promosyonlarından ilçelere özgü sorunları içeren birçok konuda ilçe başkanlarımızın sorularını cevaplandırdı.

Şube Başkanı Ramazan Acar da pandemi sürecinde meydana gelen yerelde eğitimin sorunları ve eğitim çalışanlarının beklentileri konusunda bilgilendirmede bulundu. Bursa'daki sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öncelikle Genel Başkan Yardımcımız Hasan Yalçın Yayla olmak üzere tüm başkanlara katılımları için teşekkür etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen