Haber
2019-01-17 09:21:56
EBS BURSA 1 ŞUBE YÖNETİMİNİN KATILIMIYLA ORHANGAZİ TEŞKİLATI BULUŞTU

ORHANGAZİ KURUM VE OKUL ZİYARETLERİ

Ramazan Acar ve yönetimi  Orhangazi ilçe Kaymakamı Dr.Yalcın YILMAZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun 'u makamında ziyaret ederek sendikanın hazırladığı Eğitime Bakış 2018 raporunu takdim etti.

Gerçekleşen ziyarette Ramazan Acar, yeni oluşturulan İl Yönetimini tanıtarak 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının İlçemiz, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı geçmesi dileklerini iletti. İlgi ve alakalarından dolayı Orhangazi Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim müdürüne ayrı ayrı teşekkür etti.

Orhangazi ilçe Kaymakamı Dr.Yalcın YILMAZ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun ise gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek Acar ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ve yönetimi  ile ilçe Başkanı Selahattin Siyambaş ve yönetimi, Orhangazi'de bulunan okul ve kurumları ziyaret etti. Zziyaret edilen okullarda sendikal çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve yerelde ve genelde eğitimin sorunları konuşuldu.

ORHANGAZİ TEŞKİLAT TOPLANTISI

Orhangazi EBS işyeri temsilcileri, kurum idarecileri ve kadın komisyonu ile teşkilatbuluşması gerçekleştirildi. Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Başkan Yardımcısı Adil Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Akiş, Cüneyt Vardar, Ali Ağaoğlu ve Remzi Ayaz da toplantıya iştirak etti.

Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan ACAR yaptığı konuşmada, 3600 konusu, öğretmen meslek kanunu, yöneticilik mesleği gibi güncel konularda görüşlerini açıkladı. Ramazan Acar, "3600 konusunu sürekli dile getirdiklerini ve bu nedenle hükümet programına alındığını ancak geciktirilmeden uygulanması gerektiğini, enflasyon artı refah payı verilmesini ve üstelik bunun yıl sonu beklenmeden  aylık bazda hesaplanarak verilmesini, vergi diliminin %15'e sabitlenmesini dolayısıyla ocakta verilen zammın mayısta geri alınmamasını, öğretmenlik mesleğinin itibarına katkı sunan meslek kanununu desteklediklerini, mevcut kazanımlar korunduğu surece yöneticilerin sınavla alınması konusuna itiraz etmediklerini, okul yöneticiliğinde değişimi değil gelişimi esas almak gerektiğini, sendika olarak tehdit dili değil tenkit ve teklif dili kullanacaklarını" ifade etti.

EBS Orhangazi ilçe temsilcisi Selahattin Siyambaş ise yaptığı konuşmada Orhangazi 'de sendikal çalışmalar hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen