Haber
2020-07-01 09:26:39
EBS Bursa 1 Nolu Şube Haziran 2020 il divan toplantısını Kestelde yaptı

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Haziran 2020 il divan toplantısını yaşanan sel felaketi sonrası Kestel’de gerçekleştirdi.

İl divan toplantısına telefon ile katılan Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Milli Eğitim Bakanı Selçuk ile görüşmede ele aldıkları konulara değinerek mutabakat sürecinde teşkilata başarı dileklerinde bulundu. Bakan Selçuk ile görüşülen konu başlıkları şunlardır.

Eğitim kurumları yöneticiliğinde liyakate dayalı bir kariyer sistemi kurulması, sorumluluk sınavları sürecinin netleştirilmesi, şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliğinde mazeretler dikkate alınması, proje okulları yönetici görevlendirme/öğretmen atama süreçleri objektif kıstaslara bağlanması, ünvan değişikliği sınav tarihinin bir an önce açıklanması, öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili süreç hızlandırılması, İl içi sıra tayini uygulaması yeniden hayata geçirilmesi, 2017 Temmuz ayında atanan sözleşmeli öğretmenlere yer değişikliği hakkı tanınması, salgın sürecinde görev alan eğitim çalışanlarına başarı belgesi verilmesi, salgının eğitim sistemine etkisi konusunda şûra düzenlenmesi.

Şube Başkanı Ramazan Acar, salgın (pandemi) sürecini değerlendirerek konuşmasına başladı. Acar, "Tele konferans yöntemiyle toplantıların uzaktan teknoloji yardımıyla yaptık ilk yüz yüze il divan toplantımızı gerçekleştiriyoruz hamdolsun" diyerek sözlerine devam etti.

Salgın dolayısıyla Temmuza ertelenen mutabakat süreci, 2016 atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin durumu, müdür ve müdür yardımcısı atamaları, şube müdürleri rotasyonu, önümüzdeki eğitim öğretim yılında salgın süreci de göz önünde bulundurularak olabilecek alternatif seçenekleri değerlendiren Acar, “Üniversite giriş sınavında LGBT'yi gündemleştiren soru sorulmasını eleştirerek, aileyi bozan, toplumu ifsad eden çalışmaların her zaman karşısında duracağız." dedi.

Şube başkan yardımcılarının ve ilçe başkanlarının yaptıkları değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen