Haber
2019-02-02 09:22:09
EBS BURSA 1 NOLU ŞUBE 2019 YILININ İLK İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

Eğitim Bir Sen Bursa 1 No'lu Şube 2019 yılının ilk il divan kurulu toplantısı yapıldı. Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe başkanlarının katıldığı toplantıda sendikal faaliyetlerin yanı sıra Bursa 1 Nolu şubenin önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yönelik planlamalar da konuşuldu.

Başkan Vekili Adil Yazıcıoğlu geçen ay yapılan kadın komisyonları seçimi, indirim anlaşmaları ve motif kart konusu hakkında bilgi verdi.

Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Ali Akiş, 15 Mayıs 2018 -01 Ocak 2019 tarihleri arası ilçeler bazında üye artış oranlarını tablo ve istatistikler eşliğinde değerlendirdi.

Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Korkmaz, 6.Olağan Genel Kurul sonrası süreçte mali tabloyu değerlendirdi. Mali tabloda şeffaf olacaklarının altını çizen korkmaz son iki ay için gelen giden tablosu hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Promosyon konusunda da bilgi veren Korkmaz, Genel Merkez tarafından sürecin devam ettiğini en kısa zamanda sonuçlandırılmayı umduklarını ifade etti.

Basın ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Ali Ağaoğlu, basın açıklamaları, web sitesi haberleri, facebook, tweter, instegram gibi kurumsal sosyal medya hesaplarının kullanımı konusunda bilgilendirme yaptı.

Mevzuat ve toplu sözleşmeden sorumlu başkan yardımcısı Cüneyt Vardar, oluşturulan hukuk ve mevzuat komisyonu hakkında bilgilendirme yaptı. Mahkeme kararları hakkında da bilgi veren Vardar  Avukat hizmetinin yeni dönemde nasıl olacağı konusunu açıkladı.

Eğitim ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Remzi Ayaz, üyelerimizle yaptığı umre ziyaretinden bir gün önce döndüğünü ifade ederek bilgilendirme yaptı. "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesinin devam ettiğini ifade eden Ayaz projenin geldiği süreç hakkında bilgi verdi.

Geçen bir aylık sürecin İlçe başkanları tarafından  değerlendirilmesi sonucu toplantı sona erdi.

EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar İl Divan Kurulunda, hayırlı geçmesi dilekleriyle yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi.

Gelir vergisi oranı yüzde 15 olarak sabitlenmeli ya da matrahlar bunu sağlayacak şekilde yükseltilmelidir.

Gelir vergisi noktasında ücretlilere yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında yüzde 27 ve yüzde 35’lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık yüzde 15’lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi elzemdir.

Finans ve sermaye kesimine destek veren anlayışın kamu görevlileri söz konusu olduğunda gelir vergisi matrahlarındaki artışın düşük yapılarak, kamu görevlilerinin hem daha erken aylarda yüksek orandan vergi ödemesi hem de yılsonu itibarıyla daha yüksek tutarda gelir vergisi kesintisi üzerinden yaşadığı maaş ve gelir kaybı rakamlarının yükselmesi uygulaması kabul edilemez.

3600 ek gösterge vaadi; kapsam, unvan, hizmet sınıfları, ek gösterge oranları ve adalet boyutuyla sorun oluşturmayacak ve eksiklik ihtiva etmeyecek biçimde hayata geçirilmelidir.

3600 ek gösterge konusunda dört farklı meslek grubu için çalışmalar yürütülüyor. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, 3600 ek gösterge konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeye ilaveten, bu konuda bir kapsam genişlemesinin elzem olduğunu sendika olarak defalarca deklare ettik. 3600 ek gösterge konusunda, sadece dört farklı meslek grubunu değil, tüm kamu görevlilerini içine alacak, kapsayıcı, eşitleyici ve adaletli bir 3600 ek gösterge çalışmasının bir an önce yapılmasının gerekliliğini bir kez daha hatırlatmayı uygun görüyoruz. Devletin en yüksek makamından kamu görevlilerine verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz.

Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır. Yöneticilik görevlendirmesi yönetilemeyen bir süreçten çıkarılmalı, eğitimin temel sorunlarına eğilinmelidir.

 Eğitim Kurumlarına yönetici görevlendirmelerine değinen Acar, “2019 yılı Eğitim Kurumları Yönetici Görevlendirilmesine ilişkin duyuru kapsamında, eğitim kurumları yönetici görevlendirme süreci ilan edilerek takvime bağlanmıştı. Ancak bu duyurunun üzerinden daha bir hafta bile geçmeden iptal edilmesi kaotik bir durum ortaya çıkarmıştır. İzaha muhtaç bu ani karar değişikliği, söylem değişse bile eylemlilik hâlinin değişmediği ve değişemeyeceği yönünde bir kaygıyı beraberinde getirmiştir. Bakanlık, böyle bir kararın nedenini kamuoyuyla paylaşmalı ve durdurulan yönetici görevlendirme sürecine ne zaman işlerlik kazandırılacağını netleştirmeli, eğitim çalışanlarının haklı beklentilerini karşılamalıdır. Eğitim yöneticiliğinde kaosa kapı aralanmamalıdır” şeklinde konuştu.

Eğitim Bir Sen olarak Pakistan'da yetimlerle buluştuk.

Ramazan Acar; "Acının da sevincin de ırkı, rengi, sınırı ve sınıfı olmaz. Dili, rengi, ülkesi ne olursa olsun kimsesizliğin, yoksulluğun kucağında dünya mazlumlarını kaderine terk edemeyiz. Ümmet coğrafyasında yaşanan mazlumiyetlere bigane kalamazdık. Bu nedenle Pakistan'da yetimlerle buluştuk ve onların duygularına ortak olduk. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini önemsiyor ve tüm eğitim camiasının destek vereceğini umut ediyoruz." dedi.

Ücretli-sözleşmeli gibi uygulamalardan vazgeçilmeli, öğretmenlik kariyer mesleği olmalıdır.

"Kamuda sözleşmeli personel ve özellikle eğitim sektöründe ücretli öğretmen vb. isimler altında çalıştırılan personelin özlük hakları bakımından dezavantajlı duruma düşmüştür. Söz konusu durum aynı işi yapan ancak farklı haklara ve müktesebata sahip olan çalışanlar arasında iç barışı ve çalışma huzurunu zedelemektedir. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen alımları sorunları çözmüyor, sürekli yeni sorunlar üretiyor. Halihazırda sözleşmeli veya ücretli olarak çalışmakta olan öğretmenlerimizin kadro talepleri henüz bir sosyal maliyet oluşmamışken karşılanmalıdır. 20 bin öğretmen alımına ek olarak yeni bir öğretmen alımının daha yapılması, hem atama bekleyen öğretmen adayları hem de eğitime ilişkin reformların kalıcı hâle gelmesi, derslerin boş geçmemesi açısından önemlidir. Ücretli-sözleşmeli gibi uygulamalardan vazgeçilmeli, öğretmenlik kariyer mesleği olmalıdır.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen