Haber
2013-09-02 09:15:50
Diğer Sendikaların yetkili olduğu tüm yılların toplamından daha çok kazanım sağlanmıştır

Eğitim Bir Sen Bursa Şubesi 30 Ağustos Cuma - 01 Eylül Pazar tarihleri arasında İznik DSİ tesislerinde 3 günlük teşkilat eğitim semineri düzenledi. Genel başkan yardımcısı Murat Bilgin’in de katıldığı seminerde şube yönetimi, ilçe yönetimleri ve denetleme ve disiplin komisyon başkanları, kadınlar komisyonu üyeleri olmak üzere Burs teşkilatı tam kadro hazır bulundu.

Basına kapalı yapılan teşkilat toplantısında Memur Sen il temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker yaptığı konuşmada, seminer çalışmaları hakkında bilgi vererek sendikal hedefler konusunda açıklamalarda bulunduktan sonra toplu sözleşme kazanımları üzerinde durdu. Değerler ekseninde sendikacılık yaptıklarını, önemli olanın kemiyet değil keyfiyet olduğunu, yetkili olmamalarına rağmen etkili olduklarının altını çizen şeker, bu yıl planlamalarımızı Bursa’da yetkiyi almak üzere yapıyoruz” dedi.

Numan Şeker toplu sözleşme hakkında şunları ifade etti.

İdeal olana göre düşündüğümüzde bu kazanımlar elbette yeterli değildir ancak Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen’in yetkili olduğu bütün yılların toplamından daha çok kazanım sağlanmıştır.

2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri mutabakat ile sonuçlanmış ve 10 hizmet kolunda masaya yetkili olarak oturan Memur-Sen, masada toplamda 70 kazanım sağlamıştır. Geçen yıl mutabakatsızlıkla sonuçlanan ama konfederasyonumuzun yetkili olduğu hizmet kollarında 63 maddelik kazanımla sona eren toplu sözleşme sayılmaz ise bu yıl çözülen sorun sayısı ve elde edilen kazanım, 2002’den bu yana yetkili olarak toplu görüşmelere oturanların elde ettiği kazanımların toplamının neredeyse iki katına tekabül etmektedir.

Toplu Sözleşmede Amaç Zamana Yaymak Değil, Sonuç Almaktır

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Sendikaları Heyeti arasında 1 Ağustos itibariyle başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde geçen yıl yaşanan aksaklıkların yaşanmaması ve ilk toplu sözleşmede elde edilen tecrübenin de etkisiyle teklifler zaman kaybı yaşanmaksızın müzakere edilmiştir. Toplu sözleşme sürecinin zamana yayılmasından ziyade sonuç alınması önemsenmiştir. Geçen yıl ilk teklifini görüşme takviminin bitmesine 1 gün kala getiren Kamu İşveren Heyeti zamanın disiplinli kullanılması neticesinde ilk teklifini görüşmelerin altıncı gününde yani 6 Ağustos 2013 tarihinde getirmiştir.

İlk Teklifi “Müzakere Edilebilir Ama Asla Kabul Edilemez” Bulduk

2014 yılı için yüzde 3+3 ya da taban aylığa brüt 100 TL zam, 2015 yılı için yüzde 3+3 oransal artış önerilmiştir. Öğretmenlerin özel hizmet tazminatlarına (eğitim-öğretim tazminatına) 2014 için 40+40 TL ek zam, 4/C’li personele ise 2014 için eş ve çocuk yardımı ile birlikte brüt 150 lira seyyanen zam teklifi gelmiştir.

Memur-Sen Konfederasyonu teklifi müzakere edilebilir ama asla kabul edilemez olarak görmüş ve kararlılığını kamuoyuna ve hükümet yetkililerine deklare etmiştir.

Kararlılığımız ve Yürüttüğümüz Diplomasi Bayram Öncesi Müjde Getirdi

Hizmet kolu bazında bile yetkisi kalmayanların masaya ortak edildiği ve oturma düzeni tartışması ile meşgul olduğu bir ortamda 10 hizmet kolunda görüşmeleri yapmaya ve sonuçlandırmaya yetkili olan Memur-Sen, çalışanlara çifte bayram yaşatmak gayretiyle hareket etmiştir. “Çalışanlar olarak amacımız bağcı dövmek değil üzüm yemektir” anlayışı ile hükümetin bütün taraflarıyla gece boyu diplomasi yürüten Memur-Sen, önceki yıl masayı kilitleyen ve ilk toplu sözleşme sonrası iş bırakmamıza da neden olan öğretmen ek ödeme sorununun çözülmesi ile birlikte kamu personelinin geneline ilişkin önemli oranda artışlar sağlamayı başarmıştır.

Eğitim öğretim ve bilim hizmet koluna ilişkin özel tekliflerin haricinde 2014-2015 dönemine ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde kamu personelinin geneline yönelik olarak;

1.2014 yılı için taban aylığa 175.-TL artış, 2015 yılı için ise ücretlerde ilk altı ay için %3 ikinci altı ay için %3 artış yapılması, enflasyon oranlarının bu artış oranını geçmesi halinde ise enflasyon farkının da ücretlere yansıtılması,

2.4/C statüsünde çalışan personel yönünden aile yardımı ödeneğinden faydalandırılmaları, ücretlerde yapılan 175.-TL artışın yanında 175.-TL iyileştirme yardımı yapılması,

3.Toplu sözleşme ikramiyesinin 60 TL’ye çıkartılması konularında anlaşma sağlamıştır.

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen