Haber
2013-11-16 08:15:57
Dershane sebep değil, sonuçtur

Dershanelerin kapatılması tartışmaları üzerine bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker konuyu eğitim sendikası olarak ele aldıklarını ve olaya eğitim boyutu ile baktıklarını ifade ederek konuyla ilgili Genel Merkezin bir rapor hazırlığında olduğunu ve raporun yakında açıklanacağını ifade etti.

Şeker “Dershane sebep değil, sonuçtur. Devletin görevi, eğitimde fırsat eşitliğini dört dörtlük sağlamaktır. Bugün eğitim sisteminin altyapı, müfredat ve öğretmen gibi üç ayağı var. Altyapıda mükemmel bir ilerleme var, müfredat oldukça iyi ilerliyor ama öğretmen açığı, Bakanın açıklamasına göre, 127 bin. Bu açığın bölgeler arası dağılımına bakıldığında, Haymana ile Diyarbakır cezalı bir konumda” şeklinde konuştu.

Dershanelerin, sistemin boşluğundan doğan merkezler olduğunu kaydeden Şeker, devamında şunları söyledi:

“Kaliteli eğitimi vererek, dershanelere ihtiyacı hissettirmeyecek bir yapıya gelmek lazım. Dolayısıyla işimiz kaliteli eğitimi veriyor hale gelmek olmalı. Eğer okullar diploma doldurma merkezi, öğretmenler de diploma doldurma memuru olmaktan çıkarılır, hayata hazırlama merkezi haline getirilirse, dershanelerin konuşulmayacağı bir ortama gireceğiz diyorum. Yani eğitimde öyle bir kaliteye ulaşmalıyız ki, dershanelere ihtiyaç hissetmemeli vatandaş. Bunu yaptığımız zaman zaten dershane çok geri planda kalacaktır.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen