Haber
2020-05-10 09:26:20
Çocuklarımız yarının geleceği, gelecek annelerimizin emeği

Annelik, şefkatin, merhametin, fedakârlığın, karşılıksız vermenin, esirgemenin en somut ifadeleri olan yüce bir değerdir.

 

Onlar, sevginin en saf hâliyle, merhamet kuşanmış yürekleriyle, sabır dolu gönülleriyle, umut yüklü dualarıyla varlığımızın vazgeçilmez değerleridir. Dilimiz ile aklımız arasında köprüyü, duygumuzla yüreğimiz arasındaki bağı, ruhumuzla bedenimiz arasındaki uyumu bize öğreten ve hissettiren onlardır. Manevi değerlerimizi içimizde tomurcuklandıran, ruhumuzu terbiye eden, fikrimize yön veren, ahlaken olgunlaşmamızı, örnek nesiller yetiştirilmesinde, insanın en meşakkatlı olduğunu. Hele de bugünde onlar bir olduğu kendi çocuklarını yetiştirebilir, şarj edilebilir, kamusal alanda mevcuttur gösteren, üreten, onu işe yetişme ustalığını sergileyendir. Kullandıklarında çocuklar yarınımızın geleceği, gelecek de annelerimizin emeğidir.

 

Güçlü aile bağlarını inşa eden, dillerinden düşürmedikleri dualarla evlatlarına misyon yükleyen, milletin varoluş temellerini ilmek ilmek dokuyan annelerimiz toplumsal mayamızı çalan, varlıklarıyla toplumu ayakta tutan karton sütunlarımızdır. Modern toplumlarda annesizlik bir duygu yitimi, en saf duyguları taşıyan bir nedensellikten oluşur. Kapitalist düzenin kadınlarımızı nesneleştirmesi, sömürmesi, rol çatışmasına sürükleme, kariyer ve annelik arasında ikilemde bırakması için bakımdan toplumsal hayata zarar veriyor. Annelik ile çalışmak arasında kalmadan bihakkın annelik vazifesini de yerine getirecek, onu çalışma hayatının amacı de tutacak. En faydalı çalışma hayatı, anneyi koruyandır. Yalanın ve toplumun ödediği bir çalışma hayatı uzun vadede hepimizin zararınadır. 

Annelik duygusunun ne kadar köklü ve güçlü olduğu zor dönemlerde, kriz anlarında ve tehlike durumlarında ayan beyan müşahede ederiz. Bugün yoksulluğun da, katliamın da, savaşın da, mülteci olarak düşmenin de, ülkeyi sığınmacı olarak terk etmenin de en büyük acısını anneler çekmektedir. İşte bugün çocuk hasreti ve umut yüklü yürekleriyle Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan analarımız en müşahhastanız. Diyarbakır'da acısını nöbete dönüştüren, gözyaşlarına bütün milletin ortak olduğu analarımızın duasını 'âmin' diyor, beklentilerin hepimizin umudu olduğunu ifade ediyor, bunların selam ve dualarımızı görebileceğinizuz.

 

Annelerimizin hatırına savaşları için, hiçbirinin evlat hasretine düşmesine sebep olmamak, yüreklerin eksiklik duygusunu ortadan kaldıracak, yoksunluğa ve yoksulluğa son ihtiyacınızı atmak, terör berası yeryüzünden silmek, ahlaki yozlaşmayla ve bağımsızlık girdaplarında kullanılır. .

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen