Haber
2015-07-02 09:17:15
ÇİNİN DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜNE BURSADAN PROTESTO

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN ZULMÜNE BURSA’DAN PROTESTO

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİMİZ, ZULME SESSİZ KALMADI

NUMAN ŞEKER: “KAPALI DEVRE ZULÜMLER DEVAM EDİYOR, İNSANLIK ÖLÜYOR!”

 

        Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulme sessiz kalmayan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, düzenlediği miting ile Çin’i protesto etti.

 

         

           Memur-Sen’in eş zamanlı tüm Türkiye’de başlattığı protesto mitinglerinin Bursa ayağı, Şehreküstü Meydanı’nda gerçekleştirildi. Sendika üyeleri ve vatandaşlar ellerindeki afişlerle hep bir ağızdan ‘Kahrolsun komünist Çin’in emperyalizmi’, ‘Doğu Türkistan’a selam direnişe devam’, ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’ sloganları ile Çin’i protesto etti.

 

     

          Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne ‘Dur’ demek, zulmü kınamak ve boykot çağrısı yapmak için Bursa’da meydanlara toplandıklarını belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları, her yıl yüzlerce Müslüman’ın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Dünya bu soykırıma, bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak, ortak oluyor” dedi. 

 

“KAHROLSUN FAŞİST ÇİN, KAHROLSUN BU ZULME GÖZLERİNİ KAPATANLAR”

               Ramazan mübarek ay olmasına rağmen Çinli askerlerin 15 gündür bölgeyi tamamen kuşatma altına aldığını ifade eden Numan Şeker, “Bölgeden sağlıklı haber alınamadığı gibi yardım kuruluşlarının bölgeye girmesi de engellenmektedir. Bölgenin dünya ile bağının kesilerek bu şekilde karantinaya alınması, durumun vahametiyle ilgili endişelerimizi arttırmaktadır. Çin, Doğu Türkistan’da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünün zorla örttürmektedir. Kendi güdümündeki medyayı dizginleyerek kör ve sağır duruma getirmektedir. Gerçekleri kontrol ederek ustaca ve sinsice gizlemektedir. Çin’in bu sahtekârlığı bütün dünyaca bilinmektedir” diyerek, şöyle devam etti: “Kapalı devre zulümler devam ederken dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin her güne yeni bir katliam ile başlıyor. 15 günde Çin’in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi, binlercesi cezaevine konuldu. Kahrolsun faşist Çin, kahrolsun bu zulme gözlerini kapatanlar.”

 

 

“AKLINIZI BAŞINIZA ALIN”

          Mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Numan Şeker, “Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan’da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz. Gözlerinizi kapayarak vicdanlarınızın sizi rahat bırakmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyerek, şöyle devam etti: “Buradan faşist Çin’e sesleniyoruz; Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç… Yeter artık. Uyarıyoruz! Akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiç bir zulüm ebedi değildir. Aklınızı başınıza alın.”

 

 

“ÇİN MALLARINI BOYKOT EDEREK, TEPKİMİZİ GÖSTERELİM”

          Doğu Türkistan’da ki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapan Şeker, “Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. Çin mallarına ‘hayır’ diyerek, tepkimizi gösterelim, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza Faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı:  “Bu zulme ‘Dur!’ demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen