Haber
2013-06-03 09:15:38
Çifte Standarda Artık Son Verilmesini İstiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi üyeleri; Osmangazi Selim Koçdemir Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Haluk Düzgün’ün yaptığı keyfi ceza uygulamaları nedeniyle okul bahçesinde eylem yaptı.

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası ile 12 milyon 300 bin imza topladıklarını ve 18 Mart’tan itibaren eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gittiklerini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, olumlu gelişmelerden rahatsız olan bazı okul müdürlerinin, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına ceza verebilmek için çabaladıklarını belirtti. Bazı okul müdürlerinin ‘biz özgürlüklere asla karşı değiliz; ancak yönetmelik var’ sözünün arkasına sığınarak içlerindeki 28 Şubat günlerine olan özlemlerini açığa çıkardıklarını söyleyen Şeker, bu müdürlerin serbest kıyafet eylemine katılan eğitim çalışanlarına uyarı yazıları verdiğine dikkat çekti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık-kıyafet dayatmasının günümüz Türkiye’sine yakışmadığını dile getiren Şeker, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını tekraren talep ettiklerini belirtti.

Osmangazi Selim Koçdemir Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Haluk Düzgün’ün, okulda görev yapan Eğitim-Bir-Sen üyesi üç öğretmene, ‘derslere serbest kıyafetle girdikleri gerekçesiyle’ uyarma yazısı verdiğini ifade eden Şeker, “verilen uyarı yazılarıyla ilgili hukuki girişimleri başlattık” dedi. Şeker, Haluk Düzgün’e hitaben yaptığı konuşmada “Geçen yıl sendikal eylem gereği gün boyu okula hiç gelmeyenlere ceza verildi mi, verilmediyse, sırf serbest kıyafetle mesleklerini icra edenlere bu kinin nedeni ne? Sendikal eylemlere bu tarz cezalar verilemez. Bu cezanın öğretmenlerimize uygulanmasının tek sebebi Eğitim-Bir-Sen üyeleri olmaları. Gerçekleştirilen bu çifte standarda artık son verilmesini istiyoruz. Yönetmeliklerin herkes için adil olarak uygulanması gerekiyor.” diye konuştu.

Darbe ürünü yönetmeliğe dayanarak, yalnız serbest kıyafetle derslere giren öğretmenlere açılan soruşturmalar nedeniyle toplumun yüzüne nasıl bakacaksınız diye soran Şeker, “Bu yasak mutlaka kalkacaktır. Ancak siz ve sizin gibiler, bu yasakçı zihniyetten dolayı utanç duyacaksınız. Bu yasağın devamı için direnenler ve sizin gibi kraldan çok kralcılar toplum tarafından nefretle anılacaktır” dedi.

Eğitim ve öğretim yılının sonuna az bir süre kala birçok şehirde gerçekleştirilecek yılsonu etkinlikleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şeker, “Balo ve mezuniyet gecesi adı altında önceki yıllarda medyaya da yansıyan alkollü ve dansözlü eğlenceler bu yılda gerçekleşecek. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu konudaki uyarı yazılarının okullara gönderdiğini ama buna rağmen, bazı okulların yılsonu mezuniyetleri balo adıyla lüks otel veya salonlarda gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerde yaşanacak olumsuzlukların hesabı okul idarelerinden sorulmalıdır ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Şeker, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara verdiği talimata rağmen Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi’nin 30 Mayıs akşamı Almira Otel’de balo düzenleyerek bu talimata uymadığını ve yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Gerçekleştirilen balonun fotoğraflarının da kendilerine iletildiğini de söyleyen Şeker, “Bu görüntüler eğitimcilere de öğrencilere de yakışmıyor” dedi.

Okul mezuniyet törenleri ve mezuniyet gecelerinin, milletin genel ahlak kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Şeker, “Milli eğitimin temel amaçlarına uygun bir biçimde, velilerin para ve kıyafet yükü altında ezilmediği, amacına uygun bir etkinlik gerçekleştirilmeli” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen