Haber
2017-02-21 09:20:14
ÇAĞI KURTARAN ÖNCÜLER 25. YIL AHDE VEFA GECESİNDE BULUŞTU

 EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN 25. YILA AHDE VEFA  

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, sendikanın 25 yıllık süresinde yönetim kademelerinde ve ilçe başkanlığında görev alan üyeleri ile '25. Yıl Öncüler Buluşması'nda bir araya geldi.

Sendikanın kuruluşunun 25. yılı münasebetiyle geçmiş dönemde yönetimde ve ilçe başkanlığında görev alan üyelerini unutmayan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği 25. Yıl Öncüler Buluşması organizasyonu ile ahde vefa örneği sergiledi. Yoğun katılımın sağlandığı programa Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü  Ali Rıza Altunel, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü  Bülent Çiftçi ve ÇSGB İnsan Kaynakları Daire Başkanı  Ali Aksakal katıldı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "14 Şubat 1992 tarihinde ‘Çağı kurtarmanın bir eylemidir. Çağ dışı görünen ilgimiz bizim’ diyerek ve gelenekten beslenip geleceği aydınlatmak üzere yola çıkan Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurudu. Hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde Eğitim-Bir Sen, 25 yılı geride bırakmıştır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNE”
İlk yıllarında yaşanan sıkıntılara rağmen sendikanın bugün Türkiye en büyük sivil toplum örgütü olma başarısını gösterdiğini ifade eden Başkan Numan Şeker, “İlk dönemlerinde sendikayı yaşatma konusunda karşılaşılan ekonomik yoksunluklar, yasal bir zeminin bulunmamasından kaynaklanan örgütlenme güçlükleri ve geçmişteki sendikal örgütlenmelerin getirdiği kirliliğin oluşturduğu psikolojik bariyerlerle mücadeleyle geçiren Eğitim-Bir-Sen; emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda da millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe, milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen’i derinden etkilemiştir. 2001 yılında çıkarılan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun ardından hak ve özgürlük faaliyetlerine hız veren Eğitim-Bir-Sen, eylem ve söylemlerini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören eğitim çalışanlarının dalga dalga katılımıyla sürekli büyümüş, 2011 yılında genel yetkili sendika, Mayıs 2016 itibarıyla 400 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur” şeklinde konuştu.

“HER DEMOKRATİK KAZANIMINDA EĞİTİM-BİR-SEN’İN PAYI VAR”
Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası var olduğunu hatırlatan Numan Şeker, “Sendikal zeminin güçlendirilmesi mücadelesinin öncüsü olan Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı toplu görüşmeli, yaptırımsız sendikacılıktan, toplu sözleşmeli ve atılan imzanın gereğinin yapılmasının zaruri olduğu sendikacılığa taşımıştır. Eğitim-Bir-Sen’in ve Memur-Sen’in temsil ettiği toplu sözleşmelerde kamu görevlileri en önemli kazanımları elde etmiştir. Tüm bunların yanında sendikacılığı salt maddi bir kazanım aracı olarak değerlendirmeyen, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, yön problemi içerisine itilen insanımızın tarihî istikametine kavuşturulması gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıları da faaliyet alanına dâhil eden Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan beri çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir. Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuştur. 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanınherhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir. Milletle, ümmetle bütünleşme mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, bu nedenle, Balkanlar’dan Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, kültür coğrafyamızda emeğin ve inancın güç birliğini oluşturmak amacıyla çaba harcamış, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzalayarak onlarla tecrübelerini paylaşmış ve paylaşmaktadır” dedi.

“ÖMÜR VE GÖNÜL VEREN HERKESE TEŞEKÜRLER”
Eğitim-Bir-Sen’in 25 yıldır, hakkın, adaletin, barışın, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini verdiğini ve bundan sonra da bu uğurda mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizen Şeker, “Vefa’ya önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, 25. yaşımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşarken, başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan, kurucu üyelerimizden Şükrü Gökdemir ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimizden Erol Battal başta olmak üzere, ahirete irtihal eden öncülerimizi rahmetle anıyor; bayrağı Mehmet Akif İnan’dan devralarak bizlere ulaştıran genel başkanlarımız Niyazi Yavuz ve Ahmet Gündoğdu’ya, sendikamızın her kademesinde görev yapmış bütün başkan, temsilci ve üyelerimize; emek, ömür ve gönül veren herkese Şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sendikanın 25 yıllık sürecinde yönetimlerinde ve ilçelerde başkanlık yapmış üyelere plaket takdim edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen