Haber
2014-08-14 09:16:30
Bursada Genç Memur Sen öncülüğünde Rabia yürüyüşü yapıldı

Mısır’daki Kanlı Darbenin Yıl Dönümünde Bursa’da Sessiz Kalmadı

Bursa Kanlı Darbeyi Bir Kez Daha Kınadı

Numan Şeker: “14 Ağustos, Ümmetin Adaleti Ve Merhameti Dünyaya Hakim Kılmaya Karar Verdiği Gündür”

Bursa- Mısır'da 3 Temmuz 2013'te seçimle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından Mısırlılar'ın iradelerine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında yaptıkları gösteriler sırasında, 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesiyle hayatını kaybeden binden fazla kişi, Dünya Rabia Günü'nde Bursa’da anıldı. 14 Ağustos’un insanlığın dünyaya sahip çıktığı gün olduğuna dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür” dedi.

Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği koordinatörlüğünde Alperen Ocakları, Genç MÜSİAD, Genç Birlik, Genç İHH, Akıncılar Derneği, İpekyolu Derneği, ÜNİAK, Gençlik Konseyi, TÜGVA, Genç TÜMSİAD, BİHMED, BİLDER gibi pek çok STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Rabia Platformu; Mısır’daki kanlı darbenin yıl dönümü olan ‘14 Ağustos Dünya Rabia Günü’nde Orhangazi Parkı’ndan Şehreküstü’ne düzenlediği yürüyüşle kanlı darbeyi protesto etti. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen eylemlere Bursa’dan yoğun katılım sağlandı. Platform üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Rabia dövizleri ile tekbirlerler getirerek, ‘Kahrolsun İsrail! Kahrolsun Amerika!’ sloganlarıyla Şehreküstü Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, kanlı darbeyi kınadı. Rabia denildiğinde akla Mısır’daki Rabiatül Adeviyye Meydanı’nın geldiğini ifade eden Numan Şeker, “Bu meydanlarda özgürlük için direnen yüzlerce, binlerce müslümanın aynı saat içerisinde katledildiği olaylar akla gelmektedir. Bunun için Uluslararası Rabia Platformu kurulmuştur” diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bağlamda bizler; ümmeti ve insanlığı ayağa kaldırmak, her zaman mazlumların yanında yer almak ve ümmeti şuurlandırmak için bugün bir araya geldik. 14 Ağustos, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gündür. 14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hakim kılmaya karar verdiği gündür.”

Numan Şeker: “Dünya Coğrafyasında Akan Kan, Müslüman Kanı”

Bugün İslam ve dünya coğrafyasına bakıldığında akan kanın müslüman kanı olduğunun altını çizen Şeker, “Şehit edilenler, öldürülenler, katledilenler müslümanlardır. Ama bir yahudi askeri esir alındığında dünya siyonistleri, başta ABD olmak üzere ayağa kalkarak serbest bırakılması için Türkiye’yi arıyor. Ama bugün baktığımızda 493 çocuk ve kadın olmak üzere 1980 kişi Gazze’de şehit edilirken 475 bin kişi de evsiz kalmış. Dünyanın hangi coğrafyasına bakarsak bakalım, öldürülen insanlar, müslümanlardır” dedi. Cahiliye döneminde insanların diri diri toprağa gömüldüğünü hatırlatarak konuşmasında IŞİD’in yaptığı katliamlara da dikkat çeken Numan Şeker, “Dinimizde ‘Kim bir insanı öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim bir insana hayat verirse bütün insanlığa hayat vermiş gibidir.’ Bu bağlamda yeryüzünde hiçbir insanın burnunun kanamamasını istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bin 400 yıl önceki cahiliye döneminde, insanların diri diri toprağa gömüldüğü vahşice katliamları, bugün Irak’ta IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz. Maalesef bu katliamlar yine müslümanlara karşı yapılmaktadır. Onun için ümmet ve inan insanlar olarak uyanık olmak zorundayız.”

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’in konuşmasının ardından Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altıntaş ve Milli Türk Talebe Birliği  Bursa Şube Başkanı Halef Hakkı Cafer, 14 Ağustos Dünya  Rabia Günü kapsamında hazırlanan basın bildirisini okudu.

Sık tekbirlerin getirildiği, zalim İsrail ve darbeci Sisi aleyhinde sloganların atıldığı basın açıklamasının ardından topluluk, sessiz bir şekilde dağıldı.









 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen