Haber
2019-01-10 09:21:46
BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT'A EĞİTİM BİR SEN EĞİTİME BAKIŞ 2018 RAPORU TAKDİM ETTİK

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT'A EĞİTİM BİR SEN EĞİTİME BAKIŞ 2018 RAPORU TAKDİM ETTİK

Eğitim-Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Eğitim- Bir- Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Başkan yardımcılarından Adil Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Akiş ve Cüneyt Vardar, Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti. Ramazan Çakırcı, annelerinin vefatı sebebiyle Vali Canbolat'a taziyede bulundu ve Eğitim Bir Sen'in hazırladığı Eğitime Bakış 2018 raporunu takdim etti.

Genelde ve yerelde Eğitimin sorunlarının iletildiğini ifade eden Çakırcı yaptığı açıklamada, "Eğitim Bir-Sen olarak gerekli raporları valimize sunduk. Bilhassa meslek liseleriyle ilgili değerlendirmemiz oldu. Önümüzdeki hafta 18 milyon öğrencimiz önemli bir dönemi geride bırakmış olacak. 1 milyonu aşkın öğretmeniz de yoğun bir döneme imza atmış olacak. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin şekillenmesinde ve eğitilmesinde öğretmenin rolü son derece mühim. Öğretmenlerimiz ciddi fedakarlıklarla bu mesleği icra ediyor. Biz eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, özellikle bakanlığın 2023 vizyonu çerçevesinde yapmış olduğu çalışmaları önemsiyoruz. Bugüne kadar böyle bir vizyon ortaya konulmamıştı. Ancak bu vizyonla alakalı boşlukların olduğunun da farkındayız. Yol haritasının net olması için kısa sürede çalışmalar yapılacaktır. Bizler de yakından takibimizi sürdüreceğiz ki ilk düğme yanlış iliklenmesin. Yoksa öğretmen meslek kanununda yapılacak bir eksiklik kabul edemeyeceğimiz bir durum olur" dedi.

Eğitim Bir-Sen 1 ve 2 nolu şubelerinin iştirak edeceği teşkilat buluşmasının önemli olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ise, "Teşkilat buluşmalarından önce yapılan ziyaretler ile eğitimin yerelden ve genelden kaynaklı sıkıntılarını dile getirdiklerini  2019 yılında gerçekleştirilecek faaliyetlerin planladıklarını ifade etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen