Haber
2015-05-13 09:17:08
Bursa Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Numan Şeker Gemlik'te sert konuştu

Yetki konusunda Bursa’da açık ara önde olduklarını ifade eden

Bursa Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Numan Şeker Gemlik’te sert konuştu:

                ‘Sahtekarlık, küfür,hakaret ,tehdit ve şantajları alışkanlık haline getiren Türk Eğitim Sen’in karşısında artık  sessiz kalmayacağız bunların hepsinin hesabını soracağız.’

               Eğitim Bir Sen Gemlik Temsilciliğinin sendika binasında düzenlemiş olduğu ve çok sayıda okul müdürü ile iş yeri temsilcilerinin katıldığı   toplantıda konuşan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ‘Biz hiçbir zaman diğerleri gibi küfür ve tehditle sendikacılık yapmadık yapmayacağız’ dedi.

               Memur Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker yeniden Bursa Şube Başkanlığına seçilmesinin ardından ilk ilçe ziyaretini Gemlik’e yaptı. Gemlik’ te sendika binasında okul müdürleri, müdür yardımcıları  ve iş yeri temsilcileriyle buluşan Numan Şeker sözlerine sendikanın Gemlik Temsilcisi Halil Gemici ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek ‘Gemlik teşkilatımızı çok canlı ,heyecanlı ve diri bulduk bu yıl hedef tamam inşallah’ diyerek başladı.

               Rotasyon konusuna  değinen Şeker rotasyona 15 yıl olarak taraftar olduklarını ancak kademeli olarak 12 yılla başlayıp 8 yıl olarak karar çıktığını hatırlatarak rotasyonda bölge belirlenmesinin valiliklere bırakılmasına karşıyız’ diye konuştu.

               Sendikaların nöbet tutmama kararlarını da eleştiren Şeker önceki yıla kadar yetkili olan bu sendikalar o zaman neden nöbete ücreti gündeme getirmediler. Biz nöbete ücret verilmesi taraftarıyız ancak bu isteğimizi dile getirirken eğitim ve öğretimin aksatılmasına karşıyız. Nöbet utmama eylemi hak aramaktan çok sendikamıza mensup idarecilerimizin işlerini zorlaştırmaktan başka bir şey değildir. Nöbet tutmayanlar masum yavrularımızın başlarına gelecek her türlü olumsuzluklardan da sorumludurlar’ dedi.

              Eğitim Bir Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker Bursa’da bir okulda ana okulu öğrencilerine 10 yıl marşını zorla okutturularak sendikacılık yapanların aynı zamanda bir başka okulda da Çanakkale haftası ile ilgili bir program da başörtülü öğrencileri o programa almadıklarını hatırlatarak ‘ Sanki 28 Şubat sürecindeymiş gibi davranan. Türk–Eğitim-Sen'li öğretmene bunun hesabı sorulacak’ diye konuştu.

Şeker sözlerini şöyle sürdürdü ‘Bir taraftan milliyetçilikten dem vuracaksınız, vatanseverlikten den bahsedeceksiniz, diğer Bundan sonra bunların anladığı dilden sendikacılık yapacağız .ama hukuk çerçevesi içerisinde, biz arkadaşlarımız zarar görmesin, belki yanılarak bir kere hata yapmış olabilirler diye insanî ve İslamî düşündük, ama maalesef bu sendikacılar bu sahtekarlıkları bu tehdit ve şantajları alışkanlık haline getirdiler. Bunun için de, bunların karşısında sessiz kalmayacağız hesaplarını soracağız.

                 Numan Şeker Türk Eğitim Bir Sen’i kastederek sözlerini şöyle tamamladı ‘Malum sendikanın önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda tehdit ve şantaj yapmaya devam ediyor..Artık bunların tehditlerini kimse yutmuyor. Bunların hesabı hukuki yollardan sorulacak. Bizim işimiz hukuk çerçevesi içerisinde olacak. Nasıl sahte imzalarla üye yaptıklarını tespit ettik. Bunların hesabını soracağız. Okul müdürleri vasıtası ile öğretmenlerin haberi olmadan sahte üyelikleri doldurup mal müdürlüğüne sendika aidatını yatırıp yetkiyi nasıl aldıklarını, bunlara bu yıl göstereceğiz’ dedi.

               Eğitim Bir Sen Gemlik Temsilcisi Halil Gemici de Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’i Gemlik’te misafir etmekten büyük sevinç duyduklarını ifade ederek     başkana ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Gemlik’te Eğitim Bir sen’in yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren Gemici anneler gününde   sendika farkı gözetmeden bütün bayan öğretmenlere verdikleri hediyenin beğeniyle karşılandığını söyledi.

                 

             

             Gemici son olarak  ‘Gemlik’te eğitim çalışanlarının sendikamıza gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum’ diye sözlerini tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen