Haber
2013-08-04 09:15:45
Bursa Memur-Sen Suriyeye Erzak Dolu Tır Gönderdi

Yardım Elimizi Dünyaya Uzattık

Üyelerimizle Olan İftarlarımızı İptal Ettik

Türkiye’de Bütün Alanlar Adeviye Meydanı Gibi Olmalı

BURSA-Memur-Sen Bursa İl Temsilciğili Suriyeli mazlumlara erzak dolu yardım tırı gönderdi. , İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın öncülüğünde gerçekleşen Suriye’ye yardım programı kapsamında pek çok sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle toplam 8 adet tır gönderildi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker’in de katıldığı Buttim’de gerçekleşen törenle tırlar alkışlar ve dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.

Memur-Sen’den Suriye’ye Büyük Yardım

Suriye'deki mazlumları unutmayan Memur –Sen, erzak dolu dev tırını Suriye’ye gönderdi. Bir konuşma yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi  Numan Şeker “Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk bu sefer yardımlarımızı ülke dışına çıkardık ve Suriyeli mazlum kardeşlerimize tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri erzaklarla dolu bir tır gönderiyoruz. “ dedi.

Yardım Elimizi Dünyaya Uzattık

Sıradan sendikacılık anlayışının dışına çıktıklarını ve mazlumlara yardım eli uzattıklarını dile getiren Şeker  “Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak dünyanın 4 bir yanındaki İslam coğrafyasından masum Müslüman kardeşlerimize yardım gönderme adına İHH’nın öncülüğünde bu mübarek Kadir gecesi gününde 8 adet erzak  tırını Suriye’ye gönderiyoruz. İnşallah bundan sonraki yardımlarımız da Mısır’a olacak. Biz 707 bin üyesiyle Türkiye genelinde, Bursa’da 22 bin üyesiyle  hem Türkiye hem de Bursa genelinde en büyük sivil toplum örgütüyüz. Dolayısıyla sivil toplum örgütlerinin asli görevi sadece üyelerinin ekonomik,  soysal  ve özlük haklarını korumak değil.  Sosyal hayattaki olaylara, hem Türkiye hem de dünya genelindeki yardıma muhtaç insanlara yardım elimizi uzatıyoruz.  Ama maalesef görüyoruz ki 5 yıldır Ramazan ayı Müslümanlara dar ediliyor. Müslümanlar Ramazan ayını huzur içerisinde geçiremiyorlar. Geçtiğimiz yıl biz yine Memur-Sen olarak, Arakan’a  ve  Myanmar’a  500 milyon TL yardım yapmıştık. Daha önceki sene Somali’ye yardım yapmıştık. Allahın izniyle yardımlarımız misliyle artarak devam edecektir.” dedi.

Üyelerimizle Olan İftarlarımızı İptal Ettik

Üyeleriyle birlikte gerçekleştirilmesi planlanan iftar davetlerini iptal ettiklerini ve bu iftarlara ayrılan paraları yardım için kullandıklarını dile getiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker  “Hem geçtiğimiz yıl hem de bu yıl Memur Sen Genel Merkezi olarak üyelerimizle gerçekleştireceğimiz bütün iftarlarımızı iptal ettik. Bu iftarlara harcayacağımız paraları yardım olarak Suriye ve Mısır’a gönderme kararı aldık.” dedi

Türkiye’de Bütün Alanlar Adeviye Meydanı Gibi Olmalı

Türkiye gündeminde yer alan olaylara da değinen Şeker “Türkiye’de kırılgan bir süreçten geçiyoruz. Gezi Parkı eylemleriyle sosyal medya üzerinden, Twitter ve Facebook üzerinden bir iki kişinin yazı yazmasıyla binlerce kişi Taksim Meydanı’nda toplanıyor ama bugün dünyanın özellikle Mısır’da Adeviye Meydanı’ndaki, İskenderiye Meydanı’ndaki ve Nahda Meydanı’ndaki özgürlük mücadelesi, ümmet için bir dönüm noktasıdır. Maalesef burada bu kadar çağrı yapmamıza rağmen Türkiye’nin ayakta olması lazım. Yani bir gezi parkında Türkiye’nin birlik ve beraberliğini yıkmaya yönelik provokatif hareketler olmasına rağmen binlerce kişi toplanıyorsa 75 milyonluk bir ülkede bütün alanlar Adeviye Meydanı olması gerekirdi. Maalesef bunu başaramadık ama İstanbul’daki Saraçhane Meydanı bizi biraz teselli etti. İstanbul’daki Saraçhane Meydanı ile Adeviye Meydan’ı kardeş meydan ilan edildi. Orada çok güzel programlar gerçekleştirilerek Adeviye Meydanı’ndakilere destek verildi. “ dedi

Hayatımın En Anlamlı İftarı                             

Bursa halkıyla Ulu Cami avlusunda iftar yaptığını belirten Şeker “Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, geçtiğimiz Çarşamba günü Ulu Cami avlusunda ümmetin iftarında buluştuk. Ben 50 yıllık hayatımın en anlamlı iftarını orada yaptım. Çünkü iftar menümüzde 1 atom ekmek, 5 adet zeytin,1 adet hurma ve 1 bardak su vardı. Ama 5 yıldızlı otellerde 50, 60, 100 TLlik menülerle nasıl iftar yapıldığını, oruç tutmadıkları halde iftara katılıp iftar yapan o yüzleri gördük biz . Ama Ulu Cami’nin avlusunda ümmetin nasıl iftar yaptığını anladık. Rahat bir şekilde de iftarımızı yaptık. İftara harcayacağımız paraları Suriye’ye gönderdik. Bu bağlamda bugün 8 erzak tırımızı göndereceğiz. Memur-Sen camiası olarak, üzerimize düşen bu yardım noktasında her türlü yardımları yapmaya gayret edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’de Cenabı Hak namazda, oruçta yarışın demiyor; hayır’da yarışın diyor. Biz de bu emre uyaraktan Memur-Sen Bursa Şubesi olarak desteklerini esirgemeyen üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bir adet tırı kendimiz yani Memur-Sen İl Temsilciliği olarak doldurduk, hayırlısıyla Suriye’ye gönderiyoruz. Tüm İslam aleminin ve milletimizin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayram’ını şimdiden kutluyorum Milletimizin, ümmetin, İslam aleminin uyanışına, dirilişine, birliğine ve beraberliğine vesile olmasını cenabı haktan temenni ediyorum.” dedi.

Şeker aynı zamanda başta sendika başkanlarına ve sedikaya gönül veren bütün üyelere teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen