Haber
2015-10-10 09:17:27
BURSA MEMUR-SEN İL BAŞKANI NUMAN ŞEKER ANKARA Kİ TERÖR EYLEMİNİ KINADI.

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ TERÖRÜ LANETLEDİ

 NUMAN ŞEKER, ANKARA’DAKİ SALDIRIYA SESSİZ KALMADI

 ŞEKER: “MİTİNGE KATILACAKLARIN HALAY ÇEKERKEN ‘BU MEYDAN KANLI MEYDAN’ DERKEN, BOMBANIN PATLAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

 http://video.haber7.com/video-galeri/60604-iste-ankarada-meydana-gelen-patlama-ani 

 

          Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda miting esnasında meydana gelen terör saldırısını kınadı. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Türkiye’de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca Ankara’da gerçekleştirilen ve 86 insanımızın ölümüne ve 186 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” dedi. “Mitinge katılacakların halay çekerken ‘Bu meydan kanlı meydan, bu meydan kanlı meydan’ derken bombanın patlaması düşündürücü bir durumdur” diyerek, bu noktaya dikkat çeken Şeker, yetkili mercilerden olayı gerçekleştirenlerin en kısa sürede ortaya çıkarılmasını istedi.

 

          7 Haziran seçimleri sonrası ülkemizde Doğu ve Güneydoğu illerinde gelen terör haberi, bu kez Türkiye’nin başkenti Ankara’dan geldi. Ankara Tren Garı Kavşağı'nda miting esnasında eş zamanlı gerçekleştirilen ve 86 kişinin hayatını kaybetmesi, 186 kişinin yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısına sessiz kalmayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında basın açıklaması düzenledi. Sendikaya bağlı 11 hizmet iş kolunun yönetim kurulu ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında sözlerine terörü lanetleyerek başlayan Numan Şeker, “İnsanlığa yönelik Ankara’da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam eden yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.   

 

 

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİ, BATI’YI VE YEREL İŞBİRLİKÇİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR”

               Güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız ettiğini ifade eden Şeker, “Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma-kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Çok uzak olmayan tarihlerde gerçekleşen Reyhanlı saldırısı, G. Antep patlaması, Gezi Olayları, 6-7 Ekim Olayları ile Diyarbakır Mitingine yönelik bombalı saldırı bu kapsamda ilk akla gelen girişimler olarak kaydedilmiştir” dedi. Suruç’ta gerçekleştirilen saldırı ile Ankara’da yapılan saldırının birbirinden bağımsız olmadığını işaret eden Şeker, Suruç’ta çoğunluğunu gençlerimizin oluşturduğu vatandaşlarımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı, bu olaylardan bağımsız değildir. Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ yolculuğunu sona erdirmektir” şeklinde konuştu.

 

“HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK”

          Ankara’da gerçekleşen terör saldırısıyla, hem iç hem de dış politikada kapsamlı etkiler üretilmesi hedeflendiğini belirten Numan Şeker, “Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir” diyerek, şöyle devam etti: “Etnik kökene dayalı terör örgütü PKK ile din makyajlı terör örgütü IŞİD’in manivela olarak kullanılması suretiyle, Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların hevesleri kursağında kalacaktır. Çözüm Süreci ile birlikte sınırları içerisindeki terör sorununu büyük oranda çözen Türkiye, bölge ülkelerine, bölgenin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına dair emperyalist sömürü planları olan ülkelerin yer aldığı küresel oluşumların hesaplarını bozmuştur” diye konuştu.

 

 

 “ACILARIMIZI YARIŞTIRMAYACAĞIZ, ACILARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ”

           Yetkili mercilerden Suruç, Adıyaman, Ceylanpınar ve son olarak Ankara’da terör eylemlerini gerçekleştirenlerin faillerinin belirlenerek bir an önce bulunmasını ve yargı önüne çıkarılmasını isteyen Şeker, “Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ölümle tanışanlar, bizim gençlerimiz, bizim insanımızdır. Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Acılarımızı yarıştırmayacağız, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, terör saldırısında ölen insanlarımızın üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen