Haber
2016-06-16 09:19:16
BURSA EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YIL SONUNU BAŞARIYLA KAPATTI

 

 

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİMDE YIL SONUNU DEĞERLENDİREN;

 

 

NUMAN ŞEKER: “GEZİ KALKIŞMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ” 

 

                 BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi. Bursa’nın TEOG’da net cevaplamada yüzde 25’lik artışın ve YGS’de 54’üncü sıradan 14üncü sıraya yükseldiğini belirten Numan Şeker, Bursa’nın Türkiye’de rekor bir başarıya imza attığına dikkat çekti. Bazı liselerin birilerinin provokatif eylemleriyle gündeme gelerek Gezi kalkışması zemini aradığını ifade eden Şeker, buna asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi. 

 

 

               

                   2015-2016 Eğitimğretim yılında Türkiye genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 875 bin öğretmenin yaz tatilini girdiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker; Bursa yerelinde ise 590 bin öğrenci ve 34 bin 537 öğretmen tatile girdiğinin altını çizerek, “Bu karneler aslında öğrencilerimizin değil, velilerin karneleridir. Veliler karnelerini aldığında kendilerini çek etmesi gerekiyor. Çocuklarımız hiç kırmadan, incitmeden zayıf demek hayatın sonu demek değil. Önemli olan anne ve babaların çocuklarıyla iyi ilişkiler içerisinde olmalarıdır. Tatile girerken tüm Öğretmen ve öğrencilerimize iyi ve verimli bir tatil dönemi dilerken, mezun olan öğrencilerimizin de yeni başarılara imza atmalarını temenni ediyorum” dedi.  

 

BURSA’DAN REKOR BAŞARI 

 

                  Açıklamasında Bursa’nın Türkiye genelinde TEOG ve YGS’de elde ettiği rekor başarıya dikkat çeken Başkan Numan Şeker, “Son iki yıldır eğitim ve öğretimde hissedilir şekilde bir sıçrama var. Özellikle bizim dışımızdaki sendikalar Bursa’da müdürlerin yerleri niye değişiyor diyordu. İşte Bursa müdür değişimleri ile elde ettiği sonucu şimdi gördü. Bursa Milli Eğitimi hamd olsun okul amirlerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla 54’üncü sıradan 14üncü sıraya çıktı. Şu anda Bursa Türkiye’de rekor kırmıştır” diye konuştu. Bursa’da mesleki eğitim ile akademik lise eğitimin Türkiye’ye göre ters orantılı olduğunu hatırlatan Başkan Şeker, “Bursa mesleki eğitim yüzde 64 civarında Türkiye’de mesleki eğitim yüzde 30 civarındadır. Mesleki eğitimin yüzde 60 olmasına rağmen Bursa, TEOG’da net cevaplamada yüzde 25’lik artış ve YGS’de hamd olsun 54’üncü sıradan 14’üncü sıraya yükselmiştir. Emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ediyorum. Okulların nasıl şantiyeye dönüşerek yenilendiğini, kaynaşmanın ne derecede güzel bir noktaya geldiğini çok iyi görüyoruz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen